Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Sinema salonları ne zaman açılacak?

GÜNDEM

Covid-19 salgını yasakları kapsamında yaklaşık 16 aydır kapalı olan sinema salonları açılacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekiplerine bugünden itibaren Covid-19 aşısı yapılmaya başlanacağını bildirmesi üzerine akıllara tek bir soru geldi. Sinema, tiyatro ve konser salonları açılacak mı?

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan ‘Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’ kapsamında 1 Haziran’dan itibaren yüzde 50 kapasiteyle yeniden faaliyete geçeceği belirtilen sinema salonlarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonrası 1 Temmuz 2021 tarihine kadar kapalı kalmasına karar verilmişti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ”Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında uygulanacak tedbirleri belirleyen ilgi Genelgemizle 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren sinema salonlarının da tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan pazar günleri hariç haftanın diğer günlerinde 07.00-­21.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite (bir koltuk dolu bir koltuk boş) sınırına uyulması kaydıyla faaliyet gösterebilecekleri hükme bağlanmıştır.

(HABER MERKEZİ)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.