Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın acısı dinmiyor

GÜNDEM

Batman'da PKK tarafından hedef alınarak şehit düşen ve tüm Türkiye'nin yüreğini yakan Aybüke Yalçın, vefatının 5'inci yılında da unutulmadı.

Batman'ın Kozluk ilçesinde görevli 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017 yılında hain teröristler tarafından şehit edilmişti.

Aybüke Öğretmen'in Acısı Dinmiyor

İlk görev yeri Kozluk'ta 7 aylık öğretmenken 5 yıl önce 9 Haziran'da karne dağıttıktan sonra evine dönüş yolunda Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Aybüke Yalçın kimdir?

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın, 1994 yılında Çorum Osmancık'ta doğdu. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 2016'da Batman'ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı zamanda izci lideriydi.

"Bayrağımın olduğu her yer benim vatanım"

Aybüke Yalçın’ın hiç tereddüt etmediğini söyleyen baba Sadık Yalçın, "Bizim kızımız 'Bayrağımın olduğu her yer benim vatanım' diyerek oradaki evlatlarımıza eğitim verme amaçlı neşeli bir şekilde gitti. Neşeli, hayat dolu bir şekilde görevini yaparken eve dönüş yolunda dahili ve harici olan bu eşkıyaların saldırısı sonucunda şehit edildi" dedi.

Baba Sadık Yalçın, "Allah askerlerimizin, güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. Mutlaka bu beladan bu ülke kurtulacak. Daha güzel günlere erişeceğimizden hiç şüphemiz yoktur" dedi.

Son yolculuğuna uğurlanırken tabutunda beyaz duvak ve çok sevdiği folklor şapkası vardı.

Aybüke öğretmen hakkında konuşan arkadaşı Tuğba Çakır ise şunları söyledi:

"O kadar hayat dolu bir insandı ki onu o genç yaşta kaybetmek gerçekten hepimizi çok fazla üzdü. Onu hep gülerken, şarkı söylerken hayal edebilirdik. Aybüke'ye ölüm hiç yakışmadı."

İsmi okullara, parklara, kütüphanelere verildi. Türkiye, Şehit Aybüke Öğretmen'i kalbinde yaşatmaya devam ediyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.