Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı

GÜNDEM

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "Reis Sedat Peker hakkında yürütülmekte olan soruşturma kapsamında başsavcılığımızın talebi doğrultusunda Ankara 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla yakalama emri düzenlendi" denildi.

Açıklamada, Sedat Peker ilgili yakalama kararında geçen 'Reis Sedat Peker' isminin Merkezi Nüfus İdare Sistemi üzerinden alındığı, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından herhangi bir ilave yapılmadığı da belirtildi.

Organize suç örgütü kurma gerekçesiyle aranan Peker, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bulunuyor.

Sedat Peker, 2 Mayıs'tan itibaren yayımlamaya başladığı videolarda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım dahil olmak üzere çok kişi hakkında iddialarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında "Suç çetelerinin mensuplarını, dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Bu suçluları da ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar takibi bırakmayacağız" açıklaması yapmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pazartesi katıldığı Habertürk canlı yayınında, "Bu suç örgütü lideri Türkiye Cumhuriyeti devletinden özür dileyecek, adalete teslim olacak, kuzu kuzu cezaevine girecek, cezasını çekecek" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.