Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Murat Yetkin: Tanık olduklarımız bir kavganın çok ötesinde

GÜNDEM

Sedat Peker'in iddialarının “Soylu-Peker kavgası değil; onun çok ötesinde" olduğunu yazan gazeteci Murat Yetkin, hükümetin tavrına ve savcıların sessizliğine dikkat çekti.

Sedat Peker'in iddialarının “Soylu-Peker kavgası değil; onun çok ötesinde" olduğunu yazan gazeteci Murat Yetkin, hükümetin tavrına ve savcıların sessizliğine dikkat çekti.

Gazeteci Murat Yetkin suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarında dile getirdiği iddialarla ilgili analizlerini sürdürüyor. Yetkin son yazısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya AK Parti ve MHP yönetimince kuvvetli destek verilmediğini belirterek "Bakanın suç duyurusunun ardından bile savcılar tereddütte kalıyorsa Soylu-Peker kavgasının "Büyük temizlik” ile sonuçlanacağını ummak saflık olmaz mı?" diye sordu. 

Murat Yetkin'in yetkinreport.com'taki yazısı şöyle: 

“Soylu-Peker kavgasından bir “Büyük temizlik” çıkar mı?” cümlesi aslında yanlış. Çünkü tanık olduğumuz sadece bir “Soylu-Peker” kavgası değil; onun çok ötesinde.
AK Parti hükümetinin, hatta daha önceki krizlerde açık tavrını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yana koyan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dahi bu son krizde Soylu’ya adeta “Ne halin varsa gör” suskunluğu içinde olmasına rağmen tanık olduklarımız Soylu-Peker kavgasının ötesinde. Uluslararası uyuşturucu ticareti, uluslararası planda kara para aklama, kripto para dolandırıcılığı gibi iddiaların havada uçuştuğu bir sahnenin ne Soylu-Peker polemiğiyle ne AK Parti'yle ne hükümet ve ne de sadece Türkiye sınırlarında kalması mümkün zaten. Zaten Peker’den sonra 19 Mayıs akşamı TRT’de konuşan Soylu da iddia konusu bağlantıların uluslararası nitelikte olduğunu söyledi.

Uluslararası bağlantıları olan milyarlık çıkar konularında şu ana dek ortaya çıkmamış uluslararası aktörlerin de müdahil olması kaçınılmaz. Peker’in artık söylediği gibi Birleşik Arap Emirlikleri’nde mi yoksa Soylu’nun söylediği gibi muhtemelen Arnavutluk’ta ya da başka bir yerde mi olduğu fark etmez; her neredeyse, yerel güçlerin desteği olmadan barınıp faaliyet göstermesi zor.

Fethullah Gülen ve teşkilatının ABD’deki belli güçlerden destek görmeden oradaki faaliyetini sürdürmesi mümkün mü? PKK’nın Irak, Suriye, İran ve Avrupa Birliği ülkelerinde yerel güçlerden destek görmeden faaliyetini sürdürmesi mümkün mü?
Ama başka sorunlar da var.

BAKANIN SUÇ DUYURUSU HAVADA KALIRSA 
Devletin İçişleri Bakanı, Peker hakkında 17 Mayıs’ta suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine “Savcılar rahatlamıştır” yorumunu yaptım. Öyle ya artık soruşturma açarlarsa kimse “Neden” diye sormazdı; koca İçişleri Bakanı istemişti. Yanılmışım. Bu yazıyı yazarken 20 Mayıs saat 18.00 sularıydı. Henüz bir tek savcının harekete geçtiğini duymamıştık. Cumhuriyet savcıları soruşturma yapmak mı istemiyorlardı? Üstelik İçişleri Bakanı bir önceki gece canlı yayında “Savcıların elini tutan mı var Yapsınlar, niye yapmıyorlar?” diye soruyordu.
Dahası, 20 Mayıs sabahı yayınlanan 6’ıncı videosunda Peker kendisi hakkında suç ihbarında bulunuyordu. 2015 yılında, iki seçim arasında Hürriyet gazetesini - AK Parti içinden gelen taleple bastıranın kendisi olduğunu söylüyordu. Oradaydım. O dönem AK Parti Gençlik Kolları yöneticisi olan, sonra 2015-2018 arası Erdoğan tarafından Spor Bakan Yardımcılığı, milletvekilliği ile ödüllendirilen Abdürrahim Boynukalın’ın saldırıyı kışkırtıcı konuşmasına hep birlikte tanık olduk. Sonra AK Parti Londra Temsilcisi yapılan Boynukalın’ın amcası Mehmet Boynukalın, laik düzen yerine şeriat isteyen çıkışları sonrası görevden alınan önceki Ayasofya Baş İmamı. Abdürrahim Boynukalın, Peker’in kendisini bu ihbarı üzerine “Rahatladım” diye tweet mesajı yayınladı, sonra sildi.

Peki, Peker hakkında bu saldırı nedeniyle soruşturma başlatıldı mı? Hayır, henüz o da yok.
Herhalde bir suç unsuru yoktur, bizim de Soylu gibi “Savcıların elini tutan mı var?” diye sormamızda.
Bakanın suç duyurusunun ardından bile savcılar tereddütte kalıyorsa Soylu-Peker kavgasının “Büyük temizlik” ile sonuçlanacağını ummak saflık olmaz mı?"

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.