Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Merkez üssünde son durum: Cenazeler enkaz içinde bekliyor

GÜNDEM

Geceyi şiddetli yağış altında geçiren depremin merkez üssü Pazarcık’ta, ara verilen arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin yetersiz olduğu ilçede, cenazeler enkaz içinde çıkarılmayı bekliyor

Türkiye’nin birçok kentinde yıkıma neden olan depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde, dün akşam saatlerinde başlayan arama kurtarma çalışmalarına, şiddetli yağışlar nedeniyle saat 02.00’de ara verildi. Gecenin geç saatlerinde kadar Demiroğlu Apartmanı’nda süren arama çalışmaları da olumsuz hava koşulları nedeniyle sürdürülemedi.

Gece saatlerinde ilçeye gönderilen yeni ekipler, Cengiz Topel Caddesi’nde yıkılan ve 5’i çocuk en az 11 kişinin enkazı altında bulunduğu Yoksul Apartmanı’nda arama kurtarma çalışmaları başlattı. Şiddetli yağış nedeniyle ara verilen çalışmalar, gün doğumuyla yeniden başladı. İlçenin birkaç noktasında çalışmalarını sürdüren ekipler, büyük yıkım nedeniyle yetersiz kalıyor.

ÇADIR YARDIMI YAPILMAMASINA TEPKİ

Geceyi derme çatma çadırlarda, araçlarda ve kamyonetlerde branda altında geçiren yurttaşlar, çadır yardımının yapılmamasına tepki gösterdi. Kızılay’ın ilçeye gönderdiği ekiplerin dağıttığı battaniyelerin yetersiz kaldığını dile getiren yurttaşlar, çocukların gece boyunca soğuktan titrediklerini iletti.

ENKAZ İÇİNDEKİ CENAZELER GÖRÜLDÜ

Gün doğumuyla Cengiz Topel ve Fatih mahallelerinde depremin yarattığı tahribat da görüldü. Görüntülediğimiz her iki mahallede de kimi binaların ara katları, kimi binaların da zemin katlarının yıkıldığı görüldü. Henüz bir çalışmanın başlatılmadığı kimi binalarda, enkaz içindeki cenazeler görüldü. Cengiz Topel Mahallesi’nde yıkılan bir binanın enkazında, bir kadın cenazesi göründü.

Çaresiz bir şekilde arama kurtarma ekiplerinin çalışma başlatmasını bekleyen bir yurttaş, aynı binanın enkazında gelini ve iki torununun olduğunu ancak tüm girişimlere rağmen ekiplerin gönderilmediğini belirtti.

Öte yandan ilçeye gönderilen mobil aş evi, insanlara ikramda bulunacak.

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR

Büyük enkaza dönen ilçede, saat 06.13’te meydana gelen Gölbaşı merkezli 5,3 şiddetinde deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşadı. Artçı sarsıntıların sürdüğü ilçede, arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.