Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Marmaris’te orman yangını!

GÜNDEM

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi’nde yerleşim birimlerine yakın bölgede orman yangını çıktı.

İçmeler Turunç mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Ormanlık alanda çıkan yangın, dakikalar sonra bölgedeki bir otele sıçradı. Bu anları kaydeden vatandaşların panik içerisinde kaçıştıkları ve gözyaşı döktükleri görüldü. Ayrıca yangınların sıçradığı otel de tahliye edildi.

''İçmeler Suruç Mahallesi ormanlık alandan yangın çıktı. Şuan havadan ve karadan müdahale ediliyor. Aldığımız bilgiye göre yangın bir otele sıçramış durumda. Ekipler canla başla yangını söndürmek için yoğun müdahalede bulunuyor. Geçen yıl da aynı tarihte yangın çıkmış ve 9 bin hektar kül olmuştu. Şu an havadan karadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Şuan yangının söndürülme ihtimali söz konusu değil. Alevler birçok noktada etkin durumda. Yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Havadan evlere sıçramaması için binaların üzerine su atılıyor''

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, villalarda tahliye işlemi gerçekleştirildiğini belirterek, "Karadan ve havadan tüm ekipler müdahaleleri gerçekleştiriyor. En son Turizm Meslek Yüksekokulu ve Uygulama Oteli'ne sıçradı. Bir villaya da sıçramış durumda. Ama ekipler müdahalelerini sağlıyor. Bununla birlikte 7 villada da tahliyeler gerçekleşti" diye konuştu.

Orman Genel Müdürlüğü'nden de Marmaris'teki yangınla ilgili açıklama geldi. 5 uçak, 8 helikopterve 40 arasözün görevlendirildiğini belirten OGM, "Orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın Kahramanları Yeşil Vatanımızı korumak için alevlerle mücadele ediyor" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.