Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Maraş depremi: Çok sayıda ilde can kaybı var

GÜNDEM

Maraş Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 8 ilde bazı binalar yıkıldı. Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Maraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle insanlar binalardan çıkarak soğuk havaya rağmen dışarıda beklemeye başladı.

Dakika dakika gelişmeler şöyle:

07:00 Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

06:54 MSB: TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD’ın talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır.

06:49 Urfa Valisi Salih Ayhan “(Depremde) Şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı” bilgisini geçti. Ayhan, NTV yayınında yedi kişinin enkaz altından çıkarıldığını söyledi.

06:43 Gazeteci Sedat Yılmaz, Diyarbakır’da tıkanan trafiği paylaştı. İş makineleri yıkım bölgelerine ulaşamıyor.

06:36 Malatya Valisi Hulusi Şahin: İlk belirlemelere göre 130 bina yıkıldı. 100’ü aşkın yaralı var, üç kişinin enkazdan cesedi çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

06:22 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: İlk belirlemelere göre üç apartman tamamen yıkıldı. Ekipler buraya gelemiyor. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın.

06:19 Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık: Deprem bölgesine kan sevkiyatı yapıyoruz. Ulusal kan stoklarımız mevcut, ilave ihtiyaçlar için vatandaşları kan bağışına davet ediyoruz.

06:19 AFAD’dan uyarı: Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının.

06:09 NTV’ye konuşan Urfa Valisi Salih Ayhan: İlk bilgilere göre kentimizde 10 kişi hayatını kaybetti, 16 bina yıkıldı. 18 binada çalışmalar sürüyor.

06.00 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

* Türkiye’nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri ilgili bölgelere sevk ediliyor. Bazı yerlerde ciddi trafik sıkıntıları söz konusu. Ambulans ve arama kurtarma ekiplerine yol açabilmek için vatandaşlarımızın araçları hareket ettirmemesi önem taşımaktadır.

* Cep telefonları deprem bölgeleri dışında kullanılmamalı. Sosyal medyada kirli bilgi, bu ülkeye en büyük ihanettir. Sosyal medyadaki dezenformasyonlar yanıltıcı, meşgul edici ve milletimizi üzen bir noktaya getirir.

* Şu ana kadar en büyüğü 6,6 olmak üzere 22 artçı deprem oldu. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemeli.

05.57 Diyarbakır'dan ilk görüntüler ortaya çıktı. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.