Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kaşıkçı Davasının Hâkimi önce sürüldü şimdi de mesleği bırakıyor

GÜNDEM

Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin davada dosyanın Suudi Arabistan'a gönderilmesine şerh düşen ve muhalefet eden İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir, sürüldü. Ardından mesleği bırakma kararı aldı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin davada dosyanın Suudi Arabistan'a gönderilmesine şerh düşen ve muhalefet eden İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir, Kahramanmaraş'a atandı.

Demir, kararı Halk TV’den İsmail Saymaz’a değerlendirdi. 

Saymaz’ın 'Şerhinizden ötürü bu atamaya maruz kaldığınız düşünülüyor' demesi üzerine Demir 'Aynı şeyi düşünüyorum. Bana haber verilmedi. Beklemiyordum' diye yanıt verdi. Demir, kararından ötürü yaptırıma uğramasını 'Demokrasi, insan hakları ve özgürlük anlayışının ve değerinin gereği neyse onu yapmaya çalışıyordum. Bu otoriter yapılarda her zaman tepki görecek duruştur. Ben de o duruşun şu anda mağduru konumundayım diyeyim' diye yorumladı. Mesleği bırakmaya karar verdiğini kaydeden Demir, 'Ailemle görüşüyorum. Onlarla birlikte ortak karar vereceğiz. Ama hemen dilekçemi vermeyi düşünüyorum' dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.