Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kahramanmaraş depreminin bilançosu ağırlaşıyor!

GÜNDEM

Deprem ölü ve yaralı sayıları, Kahramanmaraş depreminin 13.gününde güncellenmeye devam ediyor. 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler 11 ilde hasara yol açarken can kaybı ve yaralı sayısı da gün be gün artıyor. Kahramanmaraş depremi ölü ve yaralı sayısı, AFAD tarafından kamuoyu ile paylaşılıyor. İşte, Deprem ölü sayısı ve yaralı sayısında son durum...

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler 11 ilde büyük hasara yol açtı. Depremlerin ardından 13.hüne girilirken ölü ve yaralı sayılarındaki son durum da açıklandı. Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay illerinde can kaybı ve yaralı sayıları her geçen gün artıyor. İşte, 18 Şubat Cumartesi Kahramanmaraş deprem ölü ve yaralı sayısı hakkında AFAD'ın son dakika açıklaması...

DEPREM BÖLGESİNDE ÖLÜ VE YARALI SAYILARI ARTIYOR!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremde yaralı ve can kaybı sayısı artıyor. Kahramanmaraş depremi ölü ve yaralı sayısı; AFAD, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından güncelleniyor.

DEPREMDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ, KAÇ KİŞİ YARALANDI? BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin 11 ilinde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşımızı kaybettiğimizi açıkladı

DEPREMLER 10 İLİ DERİNDEN ETKİLEDİ

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen 7,7 ile 6,5 büyüklüğündeki deprem, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illerinde de hissedildi.

HAVA KÖPRÜSÜ KURULDU

Bölgeye, personel ve malzeme sevkiyatı için hava köprüsü kurulmuştur. Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı 170 helikopter ve 76 uçakla toplam toplam 4.097 sorti yapılmıştır.

Bölgeye personel, malzeme sevkiyatı ve tahliye amacıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 24, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2 olmak üzere toplam 26 gemi görevlendirilmiştir.

AFET BARINMA GRUBU

Depremden yoğun şekilde etkilenen 10 ilimize, AFAD, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kızılay ve uluslararası ülke ve kuruluşlar tarafından 206.357 Çadır ve 2.072.848 battaniye sevk edilmiştir. 155.379 Aile Yaşam Çadırının kurulumu tamamlanmıştır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.