Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

GÜNDEM

Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen yağışlar nedeniyle 4 kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Silivri'nin Kadıköy Mahallesi'nde akşam saatlerinde sulu bir şekilde etkili olan kar yağışı ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Silivri yoğun kar yağışıyla beyaza büründü.

ÇATALCA BEYAZA BÜRÜNDÜ 
Çatalca'da dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oluyor. Çatalca'nın yüksek kesimleri ve ormanlık alanlar beyaza büründü. Yollar kar küreme araçlarıyla açıldı.

CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak, "Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece'de kar etkili oldu. Yolların kar örtüsüyle kaplandığını söyleyebiliriz" dedi.

Çakmak, "Silivri ile Çatalca arasında bulunan yolda kar yağışı etkili oldu, yol beyaza büründü. Kar yağışının sulu kar ve aralıklarla şiddetli kar yağışı şeklinde olacağını söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de CNN TÜRK yayınında İstanbul'da beklenen kar yağışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


İşte Prof. Dr. Şen'in açıklamaları;

Trakya'da karla karışık yağmur var, İç Anadolu ve İç Ege'de kar yağışı bugün var ve önümüzdeki 5-6 gün de kar yağışı olacak. Orta Avrupa'dan sarkan bir soğuk hava kütlesiyle karşı karşıya Türkiye...

Kuzeyli akımlara girince sıcaklık düşmeye başladı. İstanbul'da kar sıcaklığına düşmesi için 4-5 dereceye düşmesi lazım. İstanbul'un çevresine kar gelir ve İstanbul'a biraz daha geç gelir.

İSTANBUL'DA SALI VE ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR VAR 
Bugün, yarın, cumartesi ve pazar kar yağışı devam edecek. İstanbul'da hafta sonu karla karışık yağmur yapabilir. Pazar akşamından itibaren karla karışık yağmuru İstanbul'da görürüz, salı ve çarşamba günü kar görülür. Salı ve çarşamba günü özel arabamızla sokağa çıkmayalım.

PROF. ŞEN SOSYAL MEDYA HESABINDAN DA UYARMIŞTI 
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından İstanbul için yeni uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Şen, "İstanbul'da pazartesi akşamı ve salı, çarşamba günleri önceleri karla karışık yağmur sonra kar yağışı olasılığı artıyor. Salı gecesi sıcaklık 1 dereceye, çarşamba gündüz 3-4 dereceye düşebilir" mesajını paylaştı.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI 
Ankara'nın Bala ilçesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yoğunluğunu arttırmasıyla birlikte Bala beyaz örtüye büründü.

Bala'nın yüksek kesimlerinde sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı akşama doğru ilçe genelinde de etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışının ardından evlerin, tarlaların ve arabaların üstü beyaz örtüyle kaplandı.


Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bala Belediyesine ait kar küreme araçları ana arterlerde ve ara sokaklarda kar küreme çalışması yaptı. Don olayına karşı yollar ve kaldırımlar tuzlanırken, vatandaşların ve sürücülerin dikkatli olması yönünde uyarılarda bulunuldu.


KIRKLARELİ'NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR VE SİS ETKİLİ OLDU 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarıların ardından Kırklareli’nde etkili olan kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından etkili olması beklenen kar yağışı Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı, Demirköy ilçesindeki Mahya tepeyi ve Kofçaz ilçesini beyaza bürüdü.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü yüksek kesimlerde yoğun sis sürücülere de zor anlar yaşattı.


Devrim Mert Demir kar yağdığını duydukları gibi sınır kapısına gittiklerini belirterek, “Kar yağdığını duyduk. Arkadaşlarla hemen kar topu savaşı yapmaya geldik buraya. Gayet güzel bu özleme hasret kalmışız. İnşallah merkezimizde yağar. Burası uzak olmasına rağmen geldik. Yalnız sürücülere dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Sis çok var bu saatten sonra gizli buzlanma olabilir. Dikkatli olsunlar lütfen” dedi. (Hürriyet)
 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.