Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

İdareciler verilen sözlerin tutulmasını istiyor!!!

GÜNDEM

Şube Müdürü,Müdürler ve Müdür Yardımcıları hala 3600 ek göstergeden yararlanma durumlarının olmadıklarını dile getirdi.

Bilindiği üzere; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 24.05.2018 tarihinde yaptığı açıklamada, “Polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız” vaadinde bulunmuş ve tamamlanan çalışmalar neticesinde; 6 Haziran 2022 tarihindeki Kabine Toplantısı’nın ardından ise, 3600 ek gösterge çalışmasının sadece 4 meslek grubu için değil, bütün memurları kapsayacak şekilde yapıldığını ve ek göstergelerinin 600 puan artırıldığını, biz idarecilerin ek göstergesinin ise 2200'den 3000’ne çıkarılacağını, bu artışların halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da yansıtılacağını beyan etmiştir.

Bütün kumların Şube Müdürü,müdür ve müdür yardımcıları: ''Zira 4 senedir verilen bu sözden dolayı biz idareciler de diğer 4 gurupla birlikte beklenti içerisine girmiş, hiyerarşiye uygun bir düzenleme yapılacağından dolayı heyecanımız artmıştı.'' Oysa ki; Biz idarecilerin ek göstergeleri, mahiyetinde çalışan mimar, mühendis, uzman er/erbaş, polis, bekçi, din görevlisi ve hemşirenin ek göstergesinden daha düşük, şef, VHKİ, memur, şoför vb. kadrolarında görev yapan personelin ek göstergesine ise eşit olan ve tüm bu personelin disiplin amiri olduğu tek yöneticidir. Vaad edilen bu ek gösterge artışı “Şube müdürü, müdür ve müdür yardımcıları” için maalesef gerçekleşmemiş ve mağduriyetimize neden olmuştur. Bu durumun şehven yapıldığına dair inancımız tamdır. 

Yine yapılan düzenlemeye göre; idarecilerin ek göstergesi 2200’ den, 3000’e yükseltilerek sadece 156,00 ₺’lik bir ek gösterge artışı yapılırken 3600 ek göstergeye yükseltilen 4 guruba dahil personelin ek gösterge artışı 1.391,00 ₺ dir. Emekli ikramiyesindeki artış ise idarecilerde 5.651,00 ₺. İken 4 guruba dâhil personelin emekli ikramiyesindeki artış 50.150,00 ₺ dir. Bu bağlamda bütün Şube Müdürü,müdür ve müdür yardımcıları; ''Biz idarecilere de Sayın Cumhurbaşkanımızca vaad edilen ancak şehven verilmediği düşünülen 3600 ek göstergenin verilerek mağduriyetimizin giderilmesi rica ediyorum'' dedi.

  

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.