Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Hatay depremlerinde can kaybı 6'ya yükseldi, 294 yaralı var

GÜNDEM

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen 6,4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerde altı kişi öldü. 18'i ağır 294 kişi yaralandı.

Maraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da dün akşam meydana gelen iki depremde can kaybı altıya yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremlerde 18'i ağır, 294 kişinin yaralandığını açıkladı. Koca, ağır yaralı 18 kişinin hava ve kara yoluyla Adana ve Dörtyol’a nakillerinin yapıldığını belirtti.

Buna göre, Antakya Gazi Mahallesi'ndeki dört katlı hasarlı bir apartman, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Bu sırada dairelerinden eşyalarını almaya çalışan üç kişi enkazda kaldı. Bir kişinin cansız bedeni çıkarılırken, can kaybı dörde yükseldi. Enkazda mahsur kalan iki kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Hatay'da dün Defne ve Samandağ ilçeleri merkezli 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki yeni deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu depremlerin 'müstakil' olduğunu söyledi.

Depremler çevre illerin yanı sıra Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi. İki depremin ardından Hatay, Mersin ve Antalya’da deniz seviyesinin yükselme riskine karşı kıyı şeridinden uzak durulması gerektiğine dair ilk etapta yapılan uyarılar sonrasında geri çekildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.