Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Firdevs Babat'ın failinin ilk duruşması yarın

GÜNDEM

Şırnak Uludere ilçesinde Firdevs Babat’ı katleden Ahmet Babat’ın ilk duruşması yarın görülecek. Dosya avukatlarından Hediye Gökçe Baykal, failin beyanlarının tamamen suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu söyledi. Baykal, kadın örgütlerine davaya katılım çağrısı yaptı.

18 Ağustos 2022’de kaybolan ve bir gün sonra cenazesi ilçeye 15 kilometre uzaklıkta olan Hezil Çayı’nda Firdevs Babat yaşamını yitirmiş halde bulunmuştu. "Arkadaşımın doğum günü kutlamasına gidiyorum" diyerek evden çıktığı belirtilen ve bir daha haber alınamayan Firdevs’in, Ahmet Babat tarafından katledildiği ortaya çıkmıştı.

Ahmet Babat’ın korucu olan abisinin silahıyla katlettiği belirlenen Firdevs’in cenazesine ilişkin otopsi raporunda birçok işkence izine rastlanmıştı.

Uludere Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan fail Ahmet Babat, “Çocuğu kasten öldürmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı suçtan hazırladığı fezlekeyi tamamlayan savcılık, dosyayı dava açılması talebiyle Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Dosyaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Şırnak İl Müdürlüğü avukatları da müdahil oldu. Fail hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın saat 09.00’da Şırnak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

‘Olayda birçok araştırılmamış husus vardır’

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyesi ve dosya avukatlarından Hediye Gökçe Baykal, Firdevs’in çeşitli bahanelerle katledildiğine işaret ederek, “Sanığın beyanları tamamen suçtan kurtulmaya yönelik ve tutarsız ifadelerdir. Olayda birçok araştırılmamış husus vardır. Biz bunların aydınlatılması için elimizden geleni yapacağız. İddianamede, tasarlamadan söz edilmemiştir. Ancak sanık ifadesinde eve gidip silahı alarak döndüğünden bahsediyor. Savcının bu beyanı atlayarak tasarlamadan iddianame düzenlememesi kabul edilebilir değildir” sözlerini kullandı.

Duruşmaya çağrı

Hediye Gökçe Baykal, davanın sahiplenilmesi çağrısında bulunarak, şu sözleri kullandı: “Sanık ve varsa ona yardımcı olanların en üst hadden cezalandırılması için davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bölge halkı failin ailesinin daha önce de kadın ve çocuklara karşı suçlar işlediğine dikkat çekiyor. Bu davanın her kesimden ve tüm kadın platformlarının sahiplenmesi gerekiyor.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.