Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Ensarioğlu’ndan ÖSYM’ye çağrı

GÜNDEM

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, 17-18 Haziran'da yapılacak YKS’de Diyarbakırlı gençlerin sınav yerinin il dışında belirlenmesine tepki gösterdi.

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, 17-18 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda Diyarbakırlı gençlerin sınav için hiç tercih etmedikleri illere yönlendirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Ensarioğlu’nun açıklaması şöyle: “2023 YKS sınav yerlerinin açıklanmasından sonra birçok vatandaşımızdan sınav yerlerinin uzak illerimize verildiği ile ilgili çok sayıda telefon aldık. ÖSYM’nin sonrasında yaptığı açılamada öğrenci ve refakatçilerinin barınma ve yol parasının ödemelerinin yapılacağı söylense de; vatandaşlarımızı ve gençlerimizi rahatlatmadı. Çünkü ulaşım barınma gibi sorunların yanında sınav kaygısı taşıyan öğrencilerimizin bilmedikleri bir şehirde sınava girmeleri de sınav kaygılarını üst düzeye çıkarmış bundan dolayı zaman varken kaygısal mağduriyetlerinde giderilebilmesi için yaşadıkları şehirler için sınav yerlerinin yeniden ve ivedilikle düzenlenmesi gerekmektedir diye düşünüyorum.”

Öte yandan ÖSYM, YKS ikametinin dışında bir sınav merkezine atanmış depremzede öğrencilere ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurarak, adayların 1-2 Haziran tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara başvurularını şahsen yapmaları istendi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.