Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Ek gösterge düzenlemeleriyle ortaya çıkan yeni bir mağduriyet

GÜNDEM

Şube Müdürü, Müdür Yardımcısı, Müdür unvanlı kadrolarda görev yapan idareci pozisyonundaki personel ek gösterge ile makam ve görev tazminatı yönünden yaşadığı sorunların değerlendirilmesi için bir Çalıştay düzenlendi. Çalştay'da Belediye Başkan yardımcılarının yeni yasal düzenlemeler ile daha da derinleşen ek gösterge mağduriyetinin ortaya çıkması ve bu sorunun çözümü için öneriler yer aldı.

Çalıştay sonrası ortak açıklama şu şekilde: Belediye Başkan Yardımcılarının yaşadığı yeni yasalaşan düzenleme ile daha da derinleşen ek gösterge sorununu aşağıda alıntı yaptığımız makaleler ile izah etmek isteriz. Ancak 3600 ek gösterge, 1. Dereceye gelecek tüm personele de verileceği düşünüldüğünde bu fark, unvanın saygınlığı ve değerini yeniden tartışılır hale getirmiş, sınavla atanılan bu unvanlara atanmayı cazip halden çıkarmıştır. Nasıl olsa herkes en az 3600 ek gösterge alabilecektir. Bu unvanların cazip hale gelmesi ve bu unvanda çalışan idarecilerin haklarını alabilmeleri ve mahiyetindeki personelden daha üstte bir ek gösterge alabilmelerini zorunlu hale getirmiştir. Ayrıca mahiyetinde 4200 ek gösterge alan mühendisler dahi daha üst ek gösterge talep etmektedirler. Bu nedenlerle mahiyetinde çalışan hiçbir personelden az olmamak şartıyla 1. Dereceye gelen Şube Müdürü, Müdür ve Müdür yardımcılarının ek göstergenin 5400 e, emekli tazminatı yansıtma oranının ise %165 yükseltilmesi, mühendislere bundan daha yüksek bir ek gösterge verilmesi halinde en azından verilen gösterge ile eşit ek gösterge verilmesi.

Makam Ve Görev Tazminatı Alamayan Tek İdari Kadro

Şube Müdürü, Müdür ve Müdür Yardımcıları “Örneğin; Kamuda Yönetici sınıfında olan Genel Müdürler ve Daire başkanlarının aldıkları maaşlarının yaklaşık 3’te 1’i, şube müdürlerine verilmektedir. Müdürlerin üst amiri daire başkanı ile arasında yaklaşık 14.128 TL (%73), kariyer uzmanı ile 8.840 TL (%46), il müdürü ile arasında 10.964 TL (%57) civarında ücret makası oluşmuştur. Bu fark daire başkanı ile üst amiri olan genel müdür yardımcısı arasında yalnızca 1.993 TL, (%6), daire başkanı ile il müdürü arasında yaklaşık 3.163 TL (%10,8) olmaktadır. Şube Müdürleri dışındaki idareciler arasındaki aylık farklılığı anlamlı iken, müdürler ve kariyer unvan grupları arasındaki farklılık kabul edilebilir seviyeden uzaktır. Hiyerarşiye de uygun olmayan bu durum her gelen zam sonrası daha da açılarak kabullenilmesini zorlamaktadır. Çalışma barışının korunması, kamu hizmetinin etkin, süratli ve verimli bir şekilde sunulması, hakkaniyet ilkesi ile bağdaşmayan, makam ve görev sahibi olan, yönetici yönüyle de incitici olan bu durumun acilen düzeltilmesini zorunlu kılmaktadır.

“Bilgi birikimi, tecrübesi, idarecilik becerisi, kurumsal hafızası ve kurumsal hedeflere sağladığı katma değerle önemli”

Şube Müdürü, Müdür yarımcısı ünvanlı makamlar, Kamuda her zaman işi takip eden işi yöneten, yönlendiren, risk alan ve sonuçlandıran yöneticilerdir. Yönetim hizmetleri grubunda yer alan ve kamu kurum ve kuruluşlarının organizasyon yapısında önemli bir yere sahip olan şube müdürlüğü ve müdürlük kadrolarının; bilgi birikimi, tecrübesi, idarecilik becerisi, kurumsal hafızası ve kurumsal hedeflere sağladığı katma değerle önemli bir yönetim makamı olduğu bilinmektedir. O yüzden ki verilen maaşın, verdiğimiz emeğin, aldığımız riskin ve yaşadığımız sıkıntıların yanında maaşımızın çok az olduğunu düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.