Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır’da 478 bin 315 öğrenci karnesini aldı

GÜNDEM

Diyarbakır'da 478 bin 315 öğrenci karne heyecanını yaşarken Vali Ali İhsan Su, ilk defa karne alacak olan 1'inci sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttı.

Türkiye genelinde 12 Eylül 2022'de başlayan eğitim-öğretim yılının birinci dönemi, sona erdi. Diyarbakır'da bulunan bin 775 okul'da 478 bin 315 öğrenci karnesini aldı. Vali Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve beraberindekilerle Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde bulunan Raif Türk İlkokulu'nda ilk defa karne alacak olan 1'inci sınıf öğrencilerine karne ve hediyelerini dağıttı.

Vali Su, Güzel bir yarıyılı hep birlikte çocuklarımız ve öğretmenlerimizle okullarımızda tamamlamış olduk. Bugün özel okullarda dahil olmak üzere ilimiz genelinde toplamda 478 bin 315 yavrumuza karnelerini veriyoruz. Çocuklarımıza başarılar diliyor, öğrenci, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Tatilde de çocuklarımızın dinlenmelerini sağlamalıyız? diye konuştu.

1'inci sınıf öğrencisi Berna Bilir (7) ise, çok mutlu olduğunu ifade ederek, Bugün harika bir gün, çok mutluyum. Bugün okulda çok şey yapacağız. Oynayıp resimler çizeceğiz. Benim istediğim şeyler bunlar ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.