Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Depremden etkilenen Malatya'nın 5 ilçesinde daha ders zili çaldı

GÜNDEM

Kentte konteyner ve çadır kentlerde eğitim sürerken bir yandan da hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla okullarda eğitimin başlaması kararı alındı.

Türkiye, 6 Şubat'tan bu yana deprem felaketinin yaralarını sarıyor. 11 ilde sahada hummalı çalışmalar yürütülüyor ve yaşamın normale dönmesi amaçlanıyor. Geçici barınma alanları tamamlanmaya devam ederken, kalıcı konutlar için de temeller atılıyor. Bu süreçte depremden en fazla etkilenen çocukların eğitimi için büyük bir mücadele verildi.

5 ilçedeki bazı okullarda çocuklar dersbaşı yaptı

Kentlerde hasar tespit çalışmalarının ardından uygun görülen okul binalarında eğitim yeniden başladı. Son olarak depremin vurduğu Malatya'da da eğitim öğretimin başlayamadığı Akçadağ, Battalgazi, Doğanşehir, Kuluncak ve Yeşilyurt ilçelerindeki bazı okullarda, ders zili çaldı. Eğitimin başladığı okullardan, Yeşilyurt ilçesindeki Mahmut Kömürkaya İlk ve Ortaokulu Müdürü Metin Güngör, yaklaşık 1 aydır çadırlarda eğitimi sürdürdüklerini, alınan kararla birlikte bugün okullarda dersbaşı yaptıklarını söyledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.