Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Deprem bölgesinde seçim sonuçlarına sosyal medyada hakaret yağdı

GÜNDEM

Seçim sonuçlarının belli olmasıyla birlikte afet bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açık farkla kazanmasına tepki gösterenler, sosyal medyada depremzede vatandaşlara hakaret etti.

Türkiye 6 Şubat'ta asrın felaketine uyandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geniş coğrafyada hissedilen depremlerin ardından devlet- millet el ele afetin yaraları sarılmaya başlandı. Bölgesinde yavaş yavaş normale dönmesiyle birlikte, afet bölgesinde de seçim hazırlıkları yapıldı. Hummalı çalışmaların yürütüldüğü kentlerde, birlik ve beraberlik görüntüleri acının ortasında teselli oldu. Devlet ve millet iş birliği ile yaralar sarılırken bu süreci gölgede bırakmak isteyenler yine meydana çıktı. Afet bölgesine kurulan konteyner kentlerde 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleştirildi. 14 Mayıs seçimleri son bulurken gözler sandığa çevrildi.

Erdoğan afet bölgesinde açık farkla kazandı

Seçim yasaklarının kalkmasının ardından, deprem bölgesindeki oy oranları da merak edilmeye başlandı. Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afet bölgesinde açık farkla kazandığı belli oldu. Bunun üzerine sosyal medya üzerinde depremzede vatandaşlara ilişkin hakaretler yapılma başlandı.

Yeni deprem haberine hakaret

Kandili Rasathanesi, afetin merkez üstü Kahramanmaraş'ta 10:35:09 'da yeni bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Kahramanmaraş'ta 3.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem paylaşımın altına yapılan yorumlarda, depremzede vatandaşlara hakaret yağdı. Deprem bölgesinde seçim sonuçlarına sosyal medyada hakaret yağdı

İşte o yorumlardan bazıları:

"Tebrikler Kahramanmaraş size üzülen duygularımı yok ettiniz teşekkürler. Yani bir şehirin bir insana daha doğrusu ölen vatandaşlarına yapılabilecek en büyük kötülüğü kendin yaptın hem de kendi ellerinle."

"Şu zamana kadar kimse için kötü yorum yapmamışımdır. Allah size akıl fikir ihsan eylesin o kadar söylüyoru. O çadırlar da belki aklınız başınıza gelir." "Vicdan olarak çok rahatsızım ben de depremzedeyim sadece bizler sizin adınıza çok üzülmüş yıpranmışız. Neyse bunlar zaten kader planının içindeydi değil mi? Çadır da kalıp saray da yasayanlar icin kutlama yaptığınızı unutmayacağız."

"Tebrikler Kahramanmaraş biz de artık kadere inanıyoruz ve sizi kaderinizle başbaşa bırakıyoruz!"

"Doğup büyüdüğüm ilçeden deprem bölgelerine 500 yardım tırı gitti sadece bir ilçeden bahsediyorum. Bir dahakine kendi başlarının çaresine bakarlar artık. Kahramanmaraş'ın %30'una sabır diliyorum..."

Deprem bölgesinde seçim sonuçlarına sosyal medyada hakaret yağdı

Öte yandan depremzedelerin moralini bozarak dayanma gücünü zayıflatan hakaretlere ortak platformlardan biri de Ekşi Sözlük oldu. Ekşi Sözlük'te "Deprem bölgesinde AKP'nin kazanması" tagının altına da hakaretler yağdı. "Ulan biz bu insanlar için çırpınmadık mı, onların hakkını savunmak için kendimizi paralamadık mı? Bu nedir. İstisnalar hariç olarak, bundan sonra sizin için parmağını kaldıranı yedi düvel öpsün be. Ne yaşıyorsanız müstehak."

"Yaptığımız yardımlar,onca birlik olma,emek,acılarına ortak olmamız deyim yerindeyse kendimizi yırttık be!!! Yazıklar olsun hepinize hakkım helal değil."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.