Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

DEM Parti'nin İmralı ziyareti başvurusu onaylandı

GÜNDEM

Adalet Bakanlığı DEM Parti'nin İmralı'da Abdullah Öcalan'ı ziyaret talebini onayladı. Dem Parti heyetine Ahmet Türk de katılacak.

DEM Parti heyeti, 3'üncü kez İmralı Adası yolunda...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başlattığı Türkiye için tarihi öneme sahip 'Terörsüz Türkiye' süreci devam ediyor.

PKK'nın silah bırakması beklenen, Türkiye ve Orta Doğu'da barışın en büyük adımlarından biri olacak bu yeni dönemde DEM Parti heyetinin Abdullah Öcalan'ıİmralı Adası'nda ziyaretleri devam ediyor.

DEM Partili Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyetin Öcalan ile görüşmesinden sonra TBMM'de siyasi partiler ve STK'larla da bir dizi görüşme gerçekleştirildi.

3'ÜNCÜ İMRALI ZİYARETİNE ADALET BAKANLIĞI'NDAN İZİN ÇIKTI

Kuzey Irak'ta da bölgesel Kürt yönetimi liderleri ile bir araya gelen DEM heyeti, bir kez daha İmralı'ya gidiyor.

Bu kez heyete Devlet Bahçeli'nin değer verdiği isimlerden biri olan DEM'li Ahmet Türk de katılacak.

Dün Adalet Bakanlığı'na DEM Parti tarafından konuya ilişkin yapılan başvuru değerlendirildi.

Adalet Bakanlığı, DEM Parti'nin İmralı'da Abdullah Öcalan'ı ziyaret talebini onayladı.

AHMET TÜRK 12 YIL SONRA İMRALI'YA GİDİYOR

Yarın gerçekleşecek ziyaretin saatine ilişkin bir açıklama yapılmazken heyet, 3'üncü kez İmralı'ya gidecek.

Ahmet Türk, bu kapsamda 12 yıl aradan sonra İmralı'da Öcalan ile görüşmüş olacak.

Görüşme neticesinde,  Öcalan tarafından silah bırakma, örgütü lağvetme çağrısı yapılması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.