Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Bulut: İntihar oranları diğer ülkelerde daha fazla ve cemaat baskısı yok

GÜNDEM

Ünlü Gazeteci Yazar Mehmet Ali Bulut, ailesinin zoruyla cemaat yurdunda kaldığını anlattığı bir video paylaşarak yaşamına son veren Enes Kara ile ilgili yaptığı yorum büyük ilgi gördü. Bulut, Enes Kara’nın intiharı ile ilgili olarak günah keçisi aramamak gerektiğini herkesin şapkasını önüne koyarak düşünmesini istedi.  Diğer ülkelerdeki intihar oranlarına değinen Bulut: "Zira dünyada en çok intiharların görüldüğü ülkeler sırayla Rusya, Güney Afrika, Güney Kore, Amerika, Japonya, Fransa, Hindistan, Almanya, İngiltere… Bu ülkelerin hiçbiri fakir değil. Cemaat baskısı da yok" dedi.

Tüm Türkiye günlerin arkasında bir video bırakarak intihar eden Tıp Öğrencisi genci konuşuyor. Her zaman yorum ve fikirleriyle ilgi odağı olan Ünlü Gazeteci Yazar Mehmet Bulut bu konu hakkında da yaptığı yorumuyla beğeni topladı. 

Mehmet Bulut sosyal medya hesabında şu ifadelerini kullandı: Gencin biri intihar etmiş. Elbette önemli. Çocuklarımıza yaşanabilecek bir hayat sağlayamamışız.
Çoğunuz hemen ekonomik sebeplere bağlayacaksınız ama değil. Çünkü intiharların sebebi genelde ekonomik değildir. Yoksulluk da değildir. Hele de çocuk yaştakiler için. Zira dünyada en çok intiharların görüldüğü ülkeler sırayla Rusya, Güney Afrika, Güney Kore, Amerika, Japonya, Fransa, Hindistan, Almanya, İngiltere… Bu ülkelerin hiçbiri fakir değil. Cemaat baskısı da yok. Rusya’ya biraz komünist baskı isnadı yapabilirsiniz ama o da eskidendi.


Peki bu insanlar, hele de gençler niye intihar ederler; sizi temin ederim inkar-ı uluhiyetten, hayatı var eden ve sürdüren bir Yaratıcı inancından yoksunluktan… Eğer cemaat baskısından veya rejimin ağırlığından intihar ediliyor olsaydı, Arabistan’da, İran’da, Çinde, Kuzey Korede hatta hadi diyelim Türkiye’de intiharların çok olması gerekirdi. Çin sıralamada 11. sırada. İran yok, Arabistan sıralamada yok bile. Türkiye’de ise 100 binde 5-7.
Peki bu delikanlının intiharına ve bir tür kitlesel intihar olan dinsizliklerine bigâne mı kalalım. Tabii ki hayır. Sosyologlar, din adamları, eğitimciler ve siyasetçiler hatta şu meselede karınlarını kaşıyarak ahkam kesen ateistler, şapkalarını önlerine koyup düşünmeli. Suçu hemen cemaate atmak kolaycılığı ancak Türkiye gibi herkesin sadece slogan ürettiği, günah keçisi aradığı bir ülkenin işi olabilirdi.


Ben 67 yaşındayım. Bunun 30 yılı gazetecilikle geçti. Türk halkına ve kutsallarına muhalefetten başka bir erdemi(!) bulunmayan Türk medyasının bir elemanı olmaktan utandığım için yıllar önce kenara çekilmiştim. Hiç kaybım yokmuş. Çünkü İttihat ve Terakki döneminde durum ne idiyse, İnönü CHP’si döneminde durum ne idiyse, 28 Şubatta durum ne idiyse, 20 yıllık AKP iktidarından sonra da durum aynı imiş! Din öcü, millet öcü, evladını dinsizlik vartasından kurtarmak isteyen baba öcü! Ve her şeye rağmen bu milletin ruhunun selametini sağlayan; toplumda bir parça ruh varsa onların eseri olan cemaatler öcü!


 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.