Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

BİSMİL’DE ORTA HASARLI OKUL BİNASINDA EĞİTİM ÖĞRETİME DEVAM EDİLİYOR

GÜNDEM

İlçe Milli Eğitim Müdürü değişimleri ve öğretmen promosyon ihalesi ile gündeme gelen Bismil ilçesi şimdi de hasarlı okulun eğitim öğretime açılmasıyla gündemde. Okulun hasar durumundan haberdar olan veliler öğrencilerini okula göndermiyor. Öğrencilerin okula devam oranları çok düşük olduğu söylenmekte.

BİSMİL’DE ORTA HASARLI OKUL BİNASINDA EĞİTİM ÖĞRETİME DEVAM EDİLİYOR

Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Atatürk İlkokulu ilk yapılan incelemelerde orta hasarlı olarak tutanaklarda geçmişti. Daha sonra yapılan incelemelerde hasar durumu değiştirilmiş ve okul eğitim öğretime açılmıştır. Okula ait görüntülere bakıldığında okulun bodrum katında sular çıktığı, bazı kolon ve kirişlerin hasarlı olduğu, duvarlarda çatlaklar görünmektedir. Bünyesinde Anaokulu bulunan okulun anaokulu olarak kullanılan kısmının binadan ayrıldığı belirtiliyor. İkili eğitim yapan okulda MEB istatistiklerinde 2295 öğrencisi ve 76 öğretmeni olduğu bilgisi yer almaktadır.

Okulun kapatılmamasının sebebi olarak ilçede yeterli sayıda okulun olmaması ve öğrencilerin yerleştirilecek okul bulunmamasından kaynaklandığı söylenmektedir. İkili eğitim öğretim ( sabahçı-öğlenci) yapan okulun öğrenci sayısının fazla olması ve bulunduğu Altıok-Fatih mahallerinde başka bir ilkokulun olmaması okulun açılmak zorunda bırakıldığı söyleniyor.

İlçede yapımı tamamlanan Kurtuluş İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun Eğitim öğretime açılmamasının sebebi merak ediliyor. Bu okulların açılması durumunda hasarlı Atatürk İlkokulu’nun öğrencilerinin bu yeni okullara nakilleri mağduriyeti ortadan kaldırılabilir.

Bismil’in öğrenci sayısı olarak en büyük okulunun hasarlı olarak açılması veli ve okul çalışanlarını endişelendirmekte, yeni okul binasının yapılana kadar sağlam bir okulun tahsis edilmesini beklemektedir. Veliler yetkili kişilerden açıklama beklemektedir.

.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.