Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Ahmet Hakan “AA Muhabiri Sabbah’ın Fedailerini Andırıyor”

GÜNDEM

Gazeteci Ahmet Hakan, bakanlara yönelttiği soru ile Türkiye gündemini değiştiren Musab Turan'ı kaleme aldı. Hakan, Turan'ın soru olayı ile Rus büyükelçinin öldürüldüğü suikasta arasındaki benzerliklerden bahsetti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye bir toplantı sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili sorduğu soruyla adeta gündem olan ve daha sonra işine son verilen Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan ile ilgili yaşanan gelişmeler devam ediyor

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Ahmet Hakan, Turan'ın sorduğu soruyu ve soru sorma şeklini 2016 yılında Ankara'da Rus büyükelçisini öldüren süikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın eylemine benzeterek, "Bu muhabirin FETÖ ile zerre alakası olmayabilir. Ama yaptığı şey... Küçük çapta Rus büyükelçi suikastı gibi. Sabbah’ın fedailerini andırıyor gibi" ifadelerini kullandı.

İşte Hakan'ın, köşe yazısında yer alan konuyla ilgili dikkat çeken cümleler:

"Bu muhabir FETÖ’den acayip uzak olabilir. Ama yaptığı şey... Uyuyan hücrenin uyanması gibi. Vücuda sarılan bombanın piminin çekilmesi gibi. AA muhabiri, aynı temalar üzerine bir soru sorsaydı... Ama soruyu sorarken... Gazetecilik formasyonundan bu denli hazin bir şekilde uzaklaşmasaydı... Bunların hiçbirini demezdim."

(HABER MERKEZİ)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.