Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Afganistan'a uçuşlar iptal!

GÜNDEM

Türk Hava Yolları, Afganistan'a olan tarifeli uçuşları iptal ederken, ülkedeki Türkleri tahliyesi için uçak gönderdi.

Afganistan'da uzun bir süredir saldırılarını arttırarak sürdüren Taliban, ülkenin yönetimini ele geçirildi. 10 gündür şehir merkezlerine saldıran ve 31 ili ele geçiren Taliban, son olarak başkent Kabil'e girerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kontrolü sağladı.

TAHLİYE İÇİN UÇAK GÖNDERİLDİ

Başta ABD olmak üzere pek çok ülke, Afganistan'daki büyükelçilik personelini ve diğer vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti. Türk Hava Yolları da orada bulunan Türklerin tahliyesi için bir uçak gönderdi. TC-JJM kuyruk tescilli THY'ye ait yolcu uçağı TSİ saat 07.00'da Kabil Havalimanı'na iniş yaptı. 324 yolcunun tahliyesini gerçekleştiren uçağın 14.35'de İstanbul'da olması bekleniyor.

YOLCULARA 14 GÜN KARANTİNA

Kabil'de bulunan Türk vatandaşları ve ikamet izni olan yabancı uyruklu vatandaşları koronavirüs önlemleri kapsamında 14 gün ev karantinasına alınacak. Diğer yolcular iste İstanbul'da belirlenen 11 otelde karantinada tutulacak.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Diğer yandan THY, Afganistan'a olan tarifeli uçuşlarını da iptal etti.

DIŞİŞLERİ'NDEN TÜRK VATANDAŞLARINA UYARI

Diğer yandan Dışişleri Bakanlığı, dün Afganistan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının ivedilikle Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği ile temasa geçmesini istedi.Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Afganistan'dan ayrılma talebinde bulunan Türk vatandaşlarının Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği ile iletişime geçerek ivedilikle bilgi vermeleri çağrısında bulundu.Türkiye'nin Afganistan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Afganistan'dan ayrılma talebinde bulunan vatandaşlarımızın Buyükelçiliğimizle iletişime geçerek (Tel:+93 79 782 82 83) ivedilikle bilgi verilmeleri rica olunur." ifadelerine yer verildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.