Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!

GÜNDEM

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gururla kutluyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Cumhuriyet’e giden yolda önemli kilometre taşlarından biri olan TBMM, bundan tam 101 yıl önce 23 Nisan 1920’de açıldı. Hacıbayram Camisi’nde cuma namazı kılındıktan sonra Ulus’taki İttihat ve Terakki Kulübü olarak yapılan binada ilk TBMM açıldı. 23 Nisan, Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünden hareketle tam 101 yıldır aynı coşkuyla kutlanıyor. Atatürk, özgürlük ve bağımsızlık için büyük bir adım olan bugünü, çocuklara armağan etti.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Artan vakalar nedeniyle bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı var. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet, Meclis’teki Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak. Ardından saat 09.15’te Anıtkabir’e geçerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak. Anıtkabir’deki törenlere koronavirüs tedbirleri nedeniyle sadece devlet erkanı katılacak. Törenler fiziki mesafeye uygun şekilde, maskeli ve sınırlı katılımla yapılacak. Şentop, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak.

CHP VE MHP LİDERİ MECLİS’TE

23 Nisan nedeniyle Ulus’taki Birinci Meclis’te de sınırlı katılımla anma töreni yapılacak. TBMM Genel Kurulu da 23 Nisan nedeniyle özel gündemle toplanacak. Şentop’un açılış konuşması yapacağı özel oturuma, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.