Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

"22 bin Rus askeri ilerlemeyi bekliyor"...Güney cephesinde 'aşırı gerilim'

GÜNDEM

Üst düzey bir Ukraynalı yetkili, güney Ukrayna'da kilit bir nokta olan Kherson, savaşın dönüm noktası haline gelmesiyle birlikte, 20.000'den fazla Rus askerinin güney cephesinde ilerlemeye hazırlandığını söyledi.

Üst düzey bir Ukraynalı yetkili, güney Ukrayna'da kilit bir nokta olan Kherson savaşının savaşın dönüm noktası haline gelmesiyle birlikte, 20.000'den fazla Rus askerinin güney cephesinde ilerlemeye hazırlandığını söyledi.

Reuters'in haberine göre, Ukrayna cumhurbaşkanlığı yardımcısı Olexi Arestovich, "22 bin kişilik bir Rus birliği Mykolayu ve Krivirich'e ilerlemeye hazırlanıyor. Büyük bir Ukrayna ordusu bekliyor" dedi.

Mykolayu ve Krivirich, Ukrayna'nın Rus işgali altındaki güney Kherson ve Zaporiza'ya yakın başlıca şehirleridir.

Hareket, Rusya'nın yakın zamanda büyük ölçekli birliklerini mücadele eden güney cephesine yeniden yerleştirdiği bir analizi takip ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, bir gün önce "Rus birliklerinin bir kısmı doğudan güney Kherson ve Zaporiza bölgelerine hareket ediyor, ancak bu yardımcı olmayacak" dedi.

Bu arada Ukrayna, Güney Kherson restorasyon operasyonunda somut başarılar elde ediyor.

Kherson Bölge Konseyi başkan yardımcısı Yuri Soboleusky telgraf yoluyla, "Kherson'un çoğu hala Rus güçleri tarafından işgal ediliyor, ancak Ukrayna güçleri son zamanlarda yaklaşık 50 köyü kurtardı" dedi.

Herson'daki Rus kuvvetlerinin önemli kayıplar verdiğini de sözlerine ekledi.

AFP haber ajansı, önceki gün Vali Dmitro Butri Kherson'a atıfta bulunarak, Ukrayna kuvvetlerinin Herson'un kuzeyinden güneye doğru 46 köyü geri aldığını bildirdi.

Ukrayna, Kherson'un arkasındaki ikmal yollarını ve mühimmat depolarını birbiri ardına vurarak orada konuşlu Rus birliklerini kademeli olarak izole ediyor.Rus ordusu, Kherson ve güneydeki işgal altındaki toprakları bir dolambaçlı yol ve yüzer bir köprü ile birbirine bağlıyor, ancak bunun bile devam eden topçu ateşi için yeterli olmadığı biliniyor.

Hal böyle olunca, her iki taraf da saldırılarını güçlendirmeye devam ederse, yakın gelecekte güney cephesinde şiddetli bir savaşın yaşanması bekleniyor.

Doğu Cephesi'nde şiddetli savaşlar devam ediyor, ancak model değişiyor.

Luhansk Valisi Serhi Haidai yerel televizyonda yaptığı açıklamada, "Wagner Grubu da dahil olmak üzere giderek daha fazla özel askeri şirket bölgeye giriyor." Dedi.

Geçen hafta, İngiliz Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun asker eksikliği nedeniyle Doğu Cephesini savunma görevine düzenli olmayan paralı askerler atadığını söyledi.

Buna karşılık Vali Haidai, partizanların Luhansk eyaletindeki gaz ve su boruları gibi altyapıları tahrip ederek Rus birliklerinin ilerlemesini yavaşlattığını söyledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.