Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü....Bir Günüm Aşsız Geçsin Diyebilenlerle

GÜNDEM

17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü....Bir Günüm Aşsız Geçsin Diyebilenlerle....Dünya’da açlığın giderek arttığı ve bireyselleşmenin giderek yoğunlaştığı yeni bir çağa doğru ilerliyoruz.Bugün Dünya Yoksullukla Mücadele Günü…Toplumsal  yardımlaşma sağlanıp, insani birlikteliği göz önünde bulundurmanın ancak   "Bir günüm Aşsız geçsin diyebilenlerle " olabileceğine inanıyorum.

Dünya’da açlığın giderek arttığı ve bireyselleşmenin giderek yoğunlaştığı yeni bir çağa doğru ilerliyoruz.Bugün Dünya Yoksullukla Mücadele Günü…Toplumsal  yardımlaşma sağlanıp, insani birlikteliği göz önünde bulundurmanın ancak   "Bir günüm Aşsız geçsin diyebilerle " olabileceğine inanıyorum.
Dünya’da açlığın giderek arttığı ve bireyselleşmenin giderek yoğunlaştığı yeni bir çağa doğru ilerliyoruz.Bugün Dünya Yoksullukla Mücadele Günü…
Hatırlayalım  17 ekim tarihi olmasının asıl sebebi ;1987 yılında Paris'te, yoksulluktan ve açlıktan hayatını kaybeden insanların anısına düzenlenen eylemden kaynaklıdır. Dünya’da bugün açlıktan ölenlerin sayısı 35 milyonu buluyor.
Yaşanan ekonomik buhranlar, siyasi iktidarsızlıklar, gıda yetersizliği, salgın hastalıklar ve yardımlaşmanın yetersizliği ile açlıktan ölenler artmaya devam ediyor.
Özellikle Afrika’nın Orta Bölümlerinde yer alan Burundi dünyanın en yoksul ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor.
Yeni günlerde; açlıktan ölenlerin önlenmesine yönelik  vicdani ve ahlaki açıdan düşünmeye iten konferansların, etkinliklerin yapılmasını ve bireylerin kendi ekonomik durumuna dayalı olarak az bir pay da olsa gerekli vakıflara göndermesinin gerekliliğine inanıyorum. Toplumsal  yardımlaşma sağlanıp, insani birlikteliği göz önünde bulundurmanın ancak   "Bir günüm Aşsız geçsin diyebilenlerle " olabileceğine inanıyorum.
(canan cansu ilgin)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.