Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Özgüveni artıran 10 altın tavsiye

GENEL

Kendine güvenen insanlar hayatta her zaman daha öndedir. Daha kaliteli bir hayat yaşamak için potansiyelinizin farkına varmanız gereklidir. İşte özgüveninizi artırmanızın adımlar...

1- Kişisel Bakım

Basit bir duş, bakım, tıraş olmak gibi eylemler kendinize olan sevgi ve güven duygunuzu yukarı taşır.

2- İyi Giyinmek

İyi giyindiğiniz zaman kendinizi de otomatik olarak daha iyi, başarılı ve mücadeleye hazır hissediyorsunuz.

3- Kişisel İmaj

Enerji düzeyiniz, kambur duruşunuz, güleryüzlü ya da suratsız imajınız. Bu algının özgüvende büyük rolü mevcut. Ve kişisel imaj yıkılamaz ya da sabit bir kavram değil. 

4- Negatif Düşünceleri Öldürün

Zihin gün içerisinde daimi olarak bizleri kemirir. Bu düşüncelerin farkında olmayı öğrenmek zorundayız. Öneri: Negatif düşünceyi böcek olarak hayal edin. Yakalayın ve zihinsel olarak o düşünceyi öldürün. Ardından pozitif düşünce ile yer değiştirin. “Bunu yapabilirsin. Sadece 20 dakika kaldı” “Ben dertlerimden daha büyüğüm” vs.

5- Kendinizi Tanıyın

Düşüncelerinizi dinlemeye başlayın. Bir günlük tutabilirsiniz. Neden bu kadar olumsuz düşünceleriniz olduğunu analiz etmeye başlayın. Ve sonra kendinizle ilgili iyi yönleri, sevdiğiniz şeyleri düşünün. Zihninizdeki limitler gerçeği yansıtıyor mu yoksa bir illüzyon mu yaratıyorsunuz? Bunları düşünün, derine inin.

6- Olumlu Davranın

Biz, eylemlerimizden oluşuruz. Eğer eylemlerimizi değiştirirsek, kendimizi değiştiririz. İnsanlarla pozitif bir iletişim kurun, enerji seviyenizi yükseltin.

7- Yavaş Konuşun

Yavaş konuşmak güveni gösterir. Dinlenmeye değmediğini düşünen bir kişi hızlı şekilde konuşur. Çünkü değmediğini düşündüğü için başkalarını bekletmek istemez. Sakince konuşan bir kişinin güvenini hissetmeyebilirsiniz, birkaç kez yapmayı deneyin. Kendinizi daha güvenli hissetmenizi sağlayacaktır. 

8 - Dik Durun

Özgüven ile ilgili konularda her daim dik durmak, düzgün bir duruşa sahip olmak öneri olarak karşımıza çıkar.

9 - Gülümseyin

Güleryüzlü olmak bir önceki yazıda geçen “yavaş konuşmak” gibi basit; ama etkili bir ipucu. Kendinizi iyi, rahat hissetmenizi ve başkalarına karşı da nazik olmanızı sağlar. 

10 - Aktif Olun

Bir şeyler yapmak hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Belki başarısız olursunuz, belki hatalar yaparsınız; ama en azından dersler çıkarıp öğrenirsiniz. Hayatın bir parçası bu. Rahatlık ve üşengeçlik alanından çık, harekete geç.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.