Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Onur AIR'de neler oluyor?

GENEL

Bay Tosun; Türk sivil havacılık sektöründe çok kötü bir ününüz var. Birçok şirket batırdınız. Bir dolu ah aldınız. Birçok çalışanın hakkını yediniz ve anlaşılan hala yeme peşindesiniz. Bu kötü ününüzü maalesef Cankut Bagana’ya da bulaştırdınız ya pes yani...

Bildiğiniz üzere, gerek Atlas Global gerekse Onur Air hakkında bir dolu köşe yazısı yazdım. Bu iki şirket, bence Türk sivil havacılığının yüzkarası olarak çoktan tarihe geçti. Atlas Global’deki yanlışları, çalışanların haklarını alamamalarını, mahkeme süreçlerini, Cankut Bagana’nın Cumhurbaşkanına kadar çıkış nedenlerini, Atlas Global‘in uçak parçası satan firmasını, bir başka ülkede açtığı ortak şirketi yaza yaza bir hal oldum.

Onur Air’e geldiğimizde ise, bu şirketin aynı Atlas Global gibi meçhule giden yola girdiğini ve bana göre bu şirketin bittiğini içeren bilgiler eşliğinde, her zaman olduğu gibi olan çalışanlara olacak tahminimi yakında Atlas Global zedeler gibi Onurzedelerin de her an mahkeme aşamalarına gireceklerini yazıp durdum. Şimdi de yine aynı görüşteyim.

Sayın okurlarımız;
Onur Air; daha önce 1 Temmuz’da, ikinci açıklama 6 Temmuz’da, üçüncü yapılan açıklamada ise, “hazırlıklarımızı tamamladık 26 Temmuz da uçuyoruz” şeklinde yapılmıştı. Ancak uçuşların gerçekleşmeyeceğini kendileri de bildiği halde her nedense, Atlas Global’e benzer oyalama taktikleri devam ediyor.

Son olarak da, Bay Tosun’un imzası “ile Pandemi nedeni ile ara verdiğimiz uçuş faaliyetimize ikinci bir bildirime kadar başlayamayacağımızı ve çalışanlarımızın özlük hakları saklı kalmak kaydıyla izinli sayılacakları hususunu birimlerinize bağlı çalışanlarınıza bildirilmesi” şeklinde yöneticilere bir duyuru yayınladı. Bay Tosun, Genel müdür olarak sizin çalışanların önüne çıkma cesaretiniz yok mu ki, bu iletiyi bildirme görevini yöneticilerinize transfer ediyorsunuz? İletiler resmi tebligat değildir ki… Oynamayın bu insanlarla… Atlas Global gibi şimdiye kadar kıvırdınız.  Yeter artık en azından iflasımı verdik arkadaşlar, bundan sonra verin bizi mahkemeye alabiliyorsanız alın deyin.

Peki, bu numaraları yedik diyelim. Şimdi de Onur Air çalışanları adına için sizlere bazı sorular soralım.

Bay Tosun;
Kokpit ve kabin personeli Pandemi’den önce limitlerde ve limit üstü uçuş yaparken maaşlarını düzenli ödediniz mi? İçerde kalan hak ettikleri alacaklarını nasıl, ne zaman ve ne şekilde ödeyeceğinizi açıklamayı da düşünmüyor musunuz?
 

Duyurunuz “özlük hakları saklı kalmak kaydıyla tüm çalışanlarınızın izinli sayıldığı” ancak, nasıl izinli sayıldığı ‘’ücretli mi’’ ‘’ücretsiz mi’’ şeklinde net bir açıklaması bulunmayan ve belirsiz, ucu açık bir bildiri değil midir? Bu ucu açık bildiriyi yutan var mıdır? Hukuki geçerliliği var mıdır?
 

Şayet tarihi belli olmayan bir ücretsiz izin öngörülüyorsa çalışanların mağduriyeti nasıl giderileceği konusunda çalışanlarınıza ayrıca bir duyuru yapacak mısınız?
 

Pandemiyi gerekçe göstererek uçuşların yapılamadığını ve yapılamayacağını dile getirmeniz doğruluğu olmayan bir açıklama olsa gerek. Zira aldığımız istatistikler diğer şirketlerin aksaksız uçuş gerçekleştirdiğini net olarak ifade edebiliriz. Pandemi arkasına sığınıp gerçeklerin açıklanmasından neden çekiniyorsunuz, çalışanlarınızı neden oyalayıp duruyorsunuz?
 

İşletme Ruhsatı (AOC – Air Operator Certificate) belgesinde, ilgili mevzuatta yer alan tüm gereklilikleri karşılar durumda olduğunu ve emniyetli uçuşlar gerçekleştirebilecek yeterli donanımın olması koşullarının ortadan kalktığı ve AOC nin askıya alınmasını önlemek düşünce içerisinde olabilir misiniz? Bu taktiği SHGM’nin yediğini mi sanıyorsunuz?
 

Kurduğunuz OMS şirketinizle Onur Air’in uçak parçaları satışlarınız nasıl gidiyor? Elinizde hala satılacak bir şeyler kaldı mı, yoksa o koca malzeme deponuzu sıfırlayabildiniz mi?
 

Bulgaristan’da bundan 2 yıl kadar önce kurduğunuz Holiday Europe havayolunda işleriniz nasıl gidiyor acaba? TC-OBZ tescil isimli A321 dışında başka hangi uçağı veya uçaklarınızı oraya transfer ettiniz?
 

Antalya Fraport’un Onur Air’den alacağına karşılık 8 uçağınız için aldırdığı haciz ve uçuş yasağı kararı ile yerde yatan bu ve diğer uçakların stokajları ve zorunlu bakımları yapılıyor mu? Pilotlarınızın eğitimleri tam mı?
Bir şirketin devam etmesi istihdam demektir, çalışanların mutlu olması demektir. Dileğimiz hiçbir şirket kapanmasın faaliyetine devam etmesi seklindedir. Çalışanlarınızın evlerine ekmek götürüp götüremediği hususunda bilginiz var mıdır?

 Bay Tosun; Türk sivil havacılık sektöründe çok kötü bir ününüz var. Birçok şirket batırdınız. Bir dolu ah aldınız. Birçok çalışanın hakkını yediniz ve anlaşılan hala yeme peşindesiniz. Bu kötü ününüzü maalesef Cankut Bagana’ya da bulaştırdınız ya pes yani…

Bu sefer biraz delikanlı olun da çalışanlarınıza ne olduğunu, gerçekleri açıklayın. Korkmayın, dansöz NANA gibi kıvırtıp durmayın.

Şişirip, şişirip ortaya saldığınız balonlarla insanların umutlarını öldürmeyin, gerçeklerin bir gün, gün yüzüne çıkmak gibi kötü huyu vardır bunu unutmayın.

Aldığımız duyum ve iddialar sizin açıkladıklarınızla tamamen ters düşüyor. Gerçekleri, Airlinehaber olarak bizim değil, sizin açıklamanızın doğru olacağını düşünüyoruz.

Sektördeki kötü isminizi bir seferlik de olsa azaltma şansını size veriyoruz. Bu şansı kullanın…

AIRLİNEHABER.COM

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.