Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Mülkiye’yi öldüren failin duruşması görüldü

GENEL

Mülkiye Kazan’ın öldüren Mustafa Asan’ın yargılandığı davanın duruşmasında, failin “tasarlayarak öldürme” suçundan yargılanması istendi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir  ilçesinde, 16 Kasım 2021 tarihinde kaybolduktan sonra 17 Aralık’ta cenazesi toprağa gömülü olarak bulunan Mülkiye Kazan’ı (24) öldüren Mustafa Asan’ın "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılandığı davanın ikinci duruşması Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Fail duruşmada hazır bulunurken, taraf avukatları, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi’nden avukatlar da duruşmaya katıldı. Duruşmayı ayrıca, Mülkiye’nin ailesi de takip etti.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada gelen evraklar okunarak, faile hakkındaki suçlamalar hatırlatıldı. Fail ise yaptığı savunmada tüm suçlamaları reddederek, Mülkiye’yi katletmediğini iddia etti.

‘Tasarlayarak öldürdü’

Ardından söz alan müşteki avukatları, failin olayı önceden planladığını ve “canice hislerle işlediğini” belirterek, yargılamanın “tasarlayarak öldürme” suçundan sürdürülmesini istedi. Failin savunmalarının suçtan kurtulmaya dönük olduğunu kaydeden avukatlar, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Ardından dinlenen Mülkiye’nin kardeşi Seher Kazan, ablasının planlanarak katledildiğini kaydederken, anne Cemile ve baba Mehmet Kazan da, failin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Ardından iddia makamı, dosyadaki eksik hususların giderilmesini ve Mustafa Asan’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti ise failin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 14 Mart’a erteledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.