Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Japonya hakkındaki ilginç bilgiler

GENEL

Japonya gelenekleriyle, görenekleriyle, yaşam tarzıyla, kültürüyle oldukça farklı bir ülke. Peki Japonya hakkında ne kadar bilgiye sahibiz, hiç düşündünüz mü? İşte merak edilenler...

Çocuklardan çok evcil hayvanları var

2013'te Goldman Sachs , Japon'da kayıtlı evcil hayvan sayısının çocuklardan daha fazla olduğunu gördü. O zamanlar 21,3 milyon kedi ve köpek kayıtlıydı ve 15 yaşının altında sadece 16,5 milyon çocuk vardı.

Dünyanın en kalabalık şehri Japonya'da

Yapılan araştırmalara göre Tokyo 38.140.000 kişi ile dünyanın en kalabalık şehri olarak kabul ediliyor. Birleşmiş Milletler, şehrin bu unvanı 2030'a kadar elinde tutmasını bekliyor.

Japonya'da obez insan yok

Japonya'nın sumo güreşçileri oldukça ünlüdür ancak ülkede sumo güreşçisi dışında neredeyse hiç obez insan yoktur. Yapılan çalışmalara göre Japonya'da 2008 Metabo Yasası uyarınca hükümet, vatandaşlarının sağlıklı olmasını sağlamak için 40 yaşına girenlerin kilolarını takip ediyor ve kişilere göre bireysel beslenme programları oluşturuyor.

İş yerinde şekerleme yapabilirsiniz

Japonya'da iş esnasında şekerleme yapmak tamamen yasal. İş akışını ve hızını iyileştirdiğine inandıkları için, iş arasında şekerleme yapmak resmen kişiyi çalışmaya teşvik olarak sayılıyormuş.

Evde ayakkabı ile dolaşmak kabalık!

Japonya'da evin içinde ayakkabı giymek çok büyük bir kabalık olarak sayılıyor. Eve gelen misafire temiz bir terlik veriliyor. Bunun nedeninin de Japonların yerde yemek yeme kültüründen kaynaklandığı düşünülüyor.

İntihar Ormanı var

Japonya'da bir 'intihar ormanı' var. Bu orman 'ölmek için mükemmel bir yer' olarak adlandırılıyormuş hatta ormanın adı da, Aokigahara ormanı.

Animasyonda birinci

Japonya animasyon filmlerinde, televizyon şovlarında dünyadaki animasyon tabanlı eğlencenin yüzde 60'ını oluşturuyor. Japonya'da animasyon o kadar başarılı ki, ülkede neredeyse 130 tane seslendirme okulu varmış ki bu oldukça yüksek bir rakam.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.