Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Haribo ürünlerinde uyuşturucu bulundu

GENEL

Almanya merkezli dünya devi Haribo’nun Hollanda’da piyasaya sürülen bazı ürünlerinde uyuşturucu madde izine rastlandı. Şirket ürünleri geri çağırdı.

Hollanda’da bir ailenin birden fazla üyesi de dahil olmak üzere birçok kişi, Haribo’nun bir ürününü yedikten sonra kendilerini iyi hissetmediklerini bildirdi.

Hollanda'daki gıda güvenliği kuruluşunun (NVWA) sözcüsü, ürünü yedikten sonra ‘baş dönmesi’ şikayeti ile hastaneye gidenlerin olduğunu bunun üzerine yapılan testler sonucunda şekerlemelerde uyuşturucu izine rastlandığını açıkladı. NVWA yetkilileri, şu ana kadar üç farklı pakette uyuşturucu madde izine rastlandığını bildirdi. Haribo yönetimi olası riskleri göz önünde bulundurarak Hollanda’daki tüm ürünlerini piyasadan çekme kararı aldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.