Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Geleceğini şimdiden planlayan için 4 öneri

GENEL

“Büyüyünce ne olacaksın?”. Küçük çocuklarla sohbet ederken hepimizin en sevdiği soru budur belki de ve aslında eğlenceli cevapları olmasının yanı sıra oldukça zihin açıcı bir sürecin de başlangıcıdır. İşte, hayallerini gerçeğe dönüştürmek için şimdiden yola çıkanlara zihin açıcı öneriler!

Hayatınız boyunca size lazım olacak: Bedeninize iyi bakın

Genç yaşlarda kendinize yapabileceğiniz belki de en iyi yatırım bedeninizle iyi geçinmek ve sizi ileriki yaşlarınızda da rahat ettirmesini sağlayabilmek için ihtiyaçlarını karşılamaktır. Hayatınızın her safhasında size eşlik edecek düzenli spor alışkanlığı, dengeli beslenme ve belirli aralıklarla yaptıracağınız doktor kontrolleri ile geleceğinizi garanti altına alma yolunda büyük bir adım atabilirsiniz.

Hayaller bile yalnız kurulmaz: Dost biriktirin

Erken yaşlarda her ne kadar daha asi ruhlu olsak ve yalnız kurt gibi yaşayabileceğimize inansak da, insan sosyal bir canlıdır ve her zaman ona destek olacak sevdiklerinin arasında olmayı arzular. Zaman içinde sevmeyi ve sevilmeyi daha iyi anlayan herkes için gelecek demek, beraber olmaktan mutluluk duyduğu ailesi ve dostlarıyla birlikte hayal edilebilecek bir dünya demektir. Mutlu bir gelecek planı için, sizinle aynı yönde yürüyecek yol arkadaşları biriktirmek önemli bir kazanım sağlayacaktır.

Yaşam sadece çalışmak değildir: Hobiler edinin

Okulu bitirip birdenbire kendini iş dünyasının karmaşasında bulan herkes zaman zaman bir işkolik gibi davranabilir fakat bu durumu sürekli hale getirenler, bir gün gelip de çalışma hayatı sonlandığında kendini dev bir boşluğun içinde bulacaktır. Evet, çalışmak ve yaşamımızı sürdürecek maddi imkanlara sahip olmak hepimiz için önemli ama tek amacımız asla bu olamaz. Yaptığınız iş sizi tanımlamak için yeterli değildir ve bir birey olarak kendinizi geliştirmeyi, hobiler edinmeyi, sanat/edebiyat gibi ilgi alanlarına sahip olmayı asla ihmal etmeyin. Hatırlamakta fayda var; çalışma hayatınız bir gün bitecek ama sizin sevdiklerinizle geçireceğiniz daha uzun yıllarınız olacak.

Planlı olmak her zaman kazandırır: Kendinize hedefler koyun

Bir insanın hayatındaki en uzun safha yetişkinliktir ve genellikle yoğun çalışma temposuyla geçirilen bu dönem, rutinlerin de günlük hayatı monotonlaştırmasıyla sanki hiç bitmeyecekmiş gibi gelir. İşte tam da bu dönemde günler hep birbirinin aynı gibi geçiyor gözükse de, zaman hep ilerliyor ve bizi iş hayatımızın son bulacağı ileriki yaşlarımıza doğru taşıyor. Gelecek hakkında kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapmak bu monotonluğun sizi atalete düşürmesine engel olabilir ve ilk önce en yakın hedefe ulaşarak büyük hedeflere ilerlemek bu uzun hayat yolculuğunda sizi daha iyi motive edebilir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.