Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Feminist Dayanışma Grubu: Deprem bölgesindeki tüm illerde kadın çadırları kuracağız

GENEL

Afetlerde kriz yönetiminin cinsiyete dayalı olması gerektiğini vurgulayan Afet İçin Feminist Dayanışma Grubu’ndan Selin Top, “Deprem bölgesindeki tüm illerde kadın çadırları kuracağız” dedi.

Maraş’ta meydana gelen depremlerin ardından depremzede kadın ve çocuklar için feminist kadınlar, Afet İçin Feminist Dayanışma Grubu çatısı altında toplanarak, cinsiyet odaklı dayanışmayı büyütme kararı aldı. Afet İçin Feminist Dayanışma Grubu’ndan Selin Top, afetlerde kadın ve çocukların yaşadıklarına dikkat çekerek, “Yaşanan afet, kriz ve savaş durumlarında kadınların toplumsal cinsiyetten kaynaklı süreci çok daha ağır yaşadıklarını biliyoruz. Bu nedenle kadınlarla dayanışmayı önemsiyoruz” dedi.

Grubun, alt gruplarını da oluşturduklarını kaydeden Top, alt grupların politik söz üreten grup, bilgisayar grubu, saha grubu ve lojistik gruplarından oluştuğunu dile getirdi. Bunların yanı sıra İstanbul'da beklenen olası depreme karşı nasıl bir hazırlık yapılabilir üzerinden de çalışma yürüttüklerini ifade eden Top, “Alt gruplarımız öncelikle deprem bölgelerinde hijyen gıda, barınma gibi en temel ihtiyaçların karşılanmadığı yerde bu sorunlara çözüm olmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Top şunları belirtti: “Kadınlar için iç çamaşırı, ped ihtiyacı var. Bunun için özellikle bir kampanya başlattık. Çünkü bu hiç bitmeyecek bir ihtiyaç. Biz elimizden geldiğince pedleri ulaştırmaya çalışıyoruz. Ama bu hijyen ve ped eksikliği sorununun giderilmesi için sürekli sağlanması gerekiyor. Dolayısıyla kadın pedi için özellikle bir çağrı yaptık” diye belirtti.

‘DEPREM BÖLGESİNDEKİ TÜM İLLERDE KADIN ÇADIRLARI KURACAĞIZ’

Deprem bölgesinde taciz ve artan şiddet olaylarına karşı ciddi bir koordinasyonsuzluk olduğuna işaret eden Top, kurulan dayanışma çadırlarına işaret ederek, “Deprem bölgelerinde yaşanan koordinasyonsuzluğa karşı birçok ilde ‘kadın çadırları’ kurmaya başladık. Antakya, Maraş, Adıyaman ve Malatya’da kadın çadırlarımız var. Deprem bölgesindeki tüm illerde kadın çadırları kuracağız” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.