Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Ev yapımı en etkili cilt bakım kürü!

GENEL

Evde bulunan malzemelerle harika ve kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz. Cildinizdeki yaşlanma belirtilerini ve cilt kusurlarını ortadan kaldırmak istiyorsanız en etkili ev yapımı cilt bakım kürlerini deneyebilirsiniz.

1 - CİLDİNİZİ MADEN SUYU İLE TEMİZLEYİN

Cildiniz için doğal bir temizleyici arıyorsanız maden suyu bunun için harika olabilir. Cildinize bakım maskelerini uygulamadan önce derinlemesine cilt temizliği yapmanız gerekir. Hemen hemen herkesin evinde bulunan maden suyu ile cildinizi yıkayabilirsiniz ya da bir pamuk yardımıyla cildinizi silebilirsiniz.

2 - KAHVE TELVESİ İLE PEELİNG 

Cildinizi temizledikten sonra ölü derilerden arındırmak için peeling uygulaması yapmanız gerekir. Evde doğal peeling uygulaması denildiğinde akla ilk olarak kahve telvesi geliyor. Kahvenin içerisinde yüksek miktarda kafein bulunur. Kafein, vücut ve cildi canlandırmak için çok etkilidir.

Kahve peelingi cildi ölü derilerden arındırırken cildi canlandırır ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Kahve telvesini temiz cildinize nazikçe sürün ve masaj yaparak ovalayın. Ardından ılık su ile durulayın.

3 - CİLDİ GENÇLEŞTİREN YAŞ MAYA MASKESİ 

Cildinizdeki yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için yaş maya maskesi yapabilirsiniz. Maya, maske şeklinde cilde uygulandığında cildi gerer ve sıkılaştırır.

Ayrıca gözenekleri temizleyerek genişlemesini önler. Maya maskesi hem cildin erken yaşlanmasını önler hem de cildinizdeki akne ve lekeleri geçirir.

Genç ciltlerde 15 günde 1, yaş almış ciltlerde haftada 1 uygulanan maya maskesini evde çok kolay yapabilirsiniz.

Maya maskesini yapmak için;

- 1 yemek kaşığı yaş maya ve 2 yemek kaşığı sütü bir kabın içerisinde karıştırın.

- Maskeyi temiz cildinize ince tabaka halinde sürün.

- Maske cildinizde kuruyunca ılık su ile durulayın.

4 - ZEYTİNYAĞI İLE DOĞAL NEMLENDİRİCİ 

Kusursuz bir cildin en önemli adımı cildi nemlendirmek. Evde doğal nemlendiriciler yaparak cildinizi neme doyurabilirsiniz.

Cildinizi nemlendirmek için zeytinyağının gücünden faydalanabilirsiniz. Zeytinyağı en güçlü bir nemlendirici özelliğine sahip doğal bir yağdır. Kuru ve karma ciltler zeytinyağını nemlendirici olarak rahatlıkla kullanabilirler.

Zeytinyağı E vitamini içerir ve E vitamini cildin gençleşmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Zeytinyağı ciltteki pul pul dökülmeleri, kızarıklığı ve tahrişi de engeller.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.