Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Dicle Elektrik, enerji tasarrufunu anlattı

GENEL

Dicle Elektrik, “Enerji Verimliliği Haftası” kapsamında dağıtım bölgesindeki tüm illerde farklı etkinlikler düzenledi.

Etkinliklerde enerji verimliliği konusundaki farkındalık oluşturmak  adına öğrencilerle elektrik tasarrufu ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Dicle Elektrik, Enerji Verimliliği Haftası'na özel olarak dağıtım bölgesinde yer alan tüm illerde etkinlikler düzenledi.

 Etkinliklerde enerji tasarrufunun önemine dikkat çekilerek, bu konuda bireysel olarak dikkat edilmesi gerekenler öğrencilerle paylaşıldı. Diyarbakır'da özel bir kolejde öğrenim gören bir grup öğrenci öğretmenleri ile birlikte Dicle Elektrik'i ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere bölge illerine dağıtım hizmeti veren elektrik dağıtım şirketinin çalışmaları ve faaliyet alanları anlatıldı.


 

Genel müdürlük binasında bulunan konferans salonunda ise elektrik mühendisi Mizgin Zümrüt tarafından öğrencilere elektrik tasarrufu hakkında bilgiler verildi.Enerjinin ‘nasıl daha verimli kullanılabileceği’ vurgulandı. Öğrenciler daha sonra da SCADA merkezini ziyaret etti. Operasyonel Teknolojiler Müdürü Hüseyin Kırşan da sistemin işleyişini öğrencilere anlattı.


 

Dicle Elektrik Müşteri Memnuniyeti Merkezi (3M) çalışanları ise Mardin'de de bazı okulları ziyaret etti. Burada 3M çalışanları tarafından enerjinin ‘nasıl daha verimli kullanılabileceği’ hakkında sunum yapıldı. Sunumda enerji tasarrufu, elektrik ve su israfı gibi önemli konulara değinilirken, sunum sonrası öğrencilerden gelen sorular da yanıtlandı.


 

Dicle Elektrik, dağıtım bölgesinde yer alan Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Siirt'te de ilköğretim okullarının da aralarında bulunduğu eğitim kurumları da ziyaret etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.