Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Dalgalı saç bakımı nasıl yapılır?

GENEL

Dalgalı saçlar güzel görünse de, birçok insan onu korumak ve yönetmek için mücadele eder. Kıvırcık ve düz saç arasında bir yerde olan bir dokuya sahip dalgalı saçlar çok fazla özen ve dikkat gerektirir. Her saç bakım ürünü dalgalı saçlar için uygun değildir. Bu nedenle, kumsal dalgalarınız için ne kullanacağınızı bilmek çok önemlidir. İşte dalgalı saçlar için ideal bakım ipuçları...

Dalgalı saç ne tam kıvırcık ne de tam düzdür.

Saç derisindeki saç düz saç gibi düz durur, ancak saç uzunluğunun geri kalanı dalgalıdır.

Kıvırcık saçın aksine dalgalı saç belirli bir modeli takip etmez. Saçınızdaki dalgalar tutarsızdır.

Dalgalı saç modelleri çok sık değişir. Hayatınız boyunca değişen son derece çok yönlü bir saç türüdür. Dalgalar bazen ağır, bazen de gevşektir. Ayrıca saç stiliniz, dalgalarınızın modelini büyük ölçüde etkiler.

Dalgalı saçlar genellikle ağır veya fazla kilolu hissettirebilir. Ancak bu yalnızca kıvrılma türünüze bağlıdır. Doğal olarak dalgalı saçlar, herhangi bir ürün olmadan bile ağırlık kazanma eğilimindedir.

Dalgalı saçın bir diğer özelliği de kabarmasıdır. Dalgalı bukleleriniz diğer saç tiplerinden daha kıvırcık . Kıvırcık saçlarınızın dağınık görünmesine neden olabilir.

DALGALI SAÇ VE KIVIRCIK SAÇ 

Dalgalı saçlar S şeklindeki saç kilitlerinden oluşurken, kıvırcık saç telleri dairesel dönüşler yapar.

Dalgalı saç teknik olarak kıvırcık saçtan daha gevşektir.

Dalgalı saçlar kolayca belirginliğini kaybetmeye eğilimliyken, kıvırcık saçların bukleleri belirgindir.

Kıvırcık saçın bukleleri tutmak için çok fazla şekillendirmeye ihtiyacı yoktur. Ancak dalgalı saçlar, bukleleri belirginleştirmek için ısıtma araçlarına ihtiyaç duyabilir.

Ayrıca kıvırcık saçlar genellikle dalgalı saçlardan daha kurudur.

DALGALI SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR 

1. Saçınızı Nemlendirin

Dalgalı saçlar kıvırcık olma eğilimindedir. Bu yüzden saçınızı nemli ve elektriklenmeden tutmak hedefiniz olmalıdır. Saçınızı nemli tutmak için uzmanlar, temizleyici ve nemlendirici bir şampuan kullanmanızı önerir. 

Saç derinizdeki sebum yağını çekip saçınızı kuruttuğu için sülfat içeren şampuanlardan kaçınmaya çalışın.

2. Derin Koşullandırma

Dalgalı saç, buklelerin daha hafif bir şeklidir. Raporlar, buklelerin kabarma nedeniyle kırılmaya meyilli olduğunu gösteriyor. Bu nedenle dalgalı saçların ekstra bakıma ihtiyacı vardır.

Saç bakım rutininize derinlemesine bakım eklemek , kabarmayı tedavi etmek için bir zorunluluktur. Ayrıca, derinlemesine bakım, saç kırıkları ve pürüzlülük gibi saç hasarlarını onaracaktır. Ayrıca kumsal dalgalarınıza biraz parlaklık katacaktır.

3. Saç Kurutma Makinelerinden Kaçının

Saç kurutma makinesi bir ısıtma aracıdır ve saçınızın tırnak etlerine zarar verebilir. Bu nedenle, saç kurutma makinesinden kaçınmak ve saçınızı havayla kurutmayı tercih etmek en iyi seçenektir. 

Havayla kurutma, doğal dalgalarınıza sıçrama katacaktır. Kıvrılmayı azaltacak ve size daha pürüzsüz bir doku verecektir.

4. Bırakılan Serumu Uygulayın

Dalgalı saçlar çoğunlukla dehidrasyon ve nem eksikliğinden muzdarip olduğundan, saçta bırakılan serumlar dalgalı bukleleri kontrol etmeye yardımcı olabilir. 

Keratin desteği olan bir serum arayın. Saç tellerinizi daha güçlü ve elektriklenmez hale getirecektir.

Saçınızı her gün yıkamak her zaman mümkün olmayabilir. Bu yüzden saç yıkama arasında ritüeller önemlidir.

Öncelikle saçınızı su spreyi ile nemlendirerek daha önce kullandığınız ürünlerin tekrar aktif hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

 Genellikle saç yıkama arasında, dalgalarınız normalden daha düz görünebilir. Saç kilitlerinize biraz hacim eklemek için köpük uygulayın. Hacim vermek saçınıza taze bir görünüm verecektir.

Saçınızı şekillendirmeden veya herhangi bir ısıtma aleti kullanmadan önce saçınıza koruyucu serum uygulayın.

Yatmadan önce saç nemlendirme prosedürünü uygulayabilirsiniz. Kuru saçlar için bir saç maskesi kullanabilir ve sabahları taze nemli saç telleri elde etmek için gece boyunca bırakabilirsiniz.

Saçınızı yıkamadan bir gece önce saç yağına masaj yapmak harika bir fikirdir. Zeytinyağı, hindistancevizi yağı veya badem yağı gibi bir taşıyıcı yağ alın ve çay ağacı yağı, biberiye yağı veya lavanta yağı gibi uçucu yağlarla karıştırın.

Saçınızın kurumasını önlemek için saten bone ve yastık kılıfı kullanın.

Dalgalı saçlar çekici görünüyor ancak mükemmel şekilde dengelenmiş dalgalı bukleleri korumak zor olabilir. Dalgalı saçlarla ilgili en yaygın sorun kıvırcıklıktır ve bu dehidrasyondan kaynaklanır.

Saç tellerinizi özüne kadar nemlendiren bir saç bakım rejimini sürdürmek yardımcı olabilir. Saç kütiküllerinize zarar verebileceklerinden şekillendirme ürünleri ve ısıtma aletlerini kullanırken dikkatli olun. Ayrıca, saç derinizdeki doğal yağı potansiyel olarak uzaklaştıracak ve saçınızı kurutacak ürünler kullanmaktan kaçının. Yağ masajı, durulanmayan serum ve saç maskesi ile saçlarınıza bakım yapın.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.