Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Apartmanda gürültü yapma cezası ne kadar?

GENEL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan yeni tarifeye göre gürültü yapanlara 2022 yılında uygulanacak olan para cezası belli oldu 2022'de Apartmanda Gürültü Yapmanın Cezası Ne Kadar?

Apartmanlarda en çok yaşanan sorunlardan biri de gürültü şikayeti olarak öne çıkmıştı. Uzaktan eğitime geçiş yapılması ve evden çalışma sistemine dönülmesi ile pek çok kişinin evde olduğu dönemde yaşanan şikayetler artarken haber kanallarına da komşular arasında yaşanan gürültü kavgaları yansımaya başlamıştı. Süreçte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da gürültü kirliliğine karşı mücadele başlatırken 2022 senesinde uygulanacak para cezalarını açıkladı. 

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ İDARİ PARA CEZASI 2022! APARTMANDA GÜRÜLTÜ YAPMANIN CEZASI NE KADAR?

Apartman gürültü yönetmeliği kapsamında apartmanlarda insanların birbirini rahatsız etmeden yaşamaları için çözüm yolu bulunmaya çalışılsa da ne yazık ki sık sık sorunlar yaşanabiliyor. Özellikle de çocuk sesi, evde hayvan besleyenler için apartmanda köpek havlaması, eve misafir geldiğinde oluşan yoğun gürültü, komşuda yapılan tadilat sesi gibi pek çok gürültü şikayete neden olabiliyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan yeni tarifeye göre gürültü yapanlara 2022 yılında uygulanacak olan para cezası belli oldu. 2022 yılında apartmanda gürültü yapmanın cezası 2 bin 171 TL olarak belirlendi. 

SOKAKTA GÜRÜLTÜ YAPMANIN CEZASI KAÇ TL?

Aynı yönetmelik kapsamında sokakta arabası ile yüksek sesle müzik dinlemek ya da aşırı gürültülü egzoz taktırarak komsunu rahatsız eden araba sahipleri 6 bin 555 TL para cezası öderken komşusu işyeri ya da atölye olan kişilerin aşırı gürültüden rahatsız olmaları halinde ödeyecekleri para cezası ise 21 bin 903 TL oldu.

ŞANTİYE GÜRÜLTÜSÜ ŞİKAYET, EĞLENCE MEKANI, MEKANLARI ŞİKAYETİ İÇİN 2022 YILINDA PARA CEZASI KAÇ TL?

2022 senesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından fabrika, şantiye ve eğlence mekanı gibi yerlerde ki gürültü şikayeti için ödenecek olan para ise 65 bin 750 liraya çıkartıldı. 

GÜRÜLTÜCÜ KOMŞU NEREYE ŞİKAYET EDİLİR, BELEDİYE GÜRÜLTÜ ŞİKAYET HATTI VAR MI?

Komşu gürültüsü için vatandaşlar en çok zabıta şikayet hattı ve belediye gürültü şikayet hattı araması yapsa da komşu gürültüsü için kullanılabilecek en pratik şikayet yöntemi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 komşu gürültü şikayet hattı olarak öne çıkmaktadır. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.