Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Yabancıların konut talebi rekor seviyede yükseldi

EMLAK

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Nisan 2021 raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre koronavirüs salgınına rağmen yabancıların konut talebi Nisan ayında yüzde 416 arttı.

Koronavirüs salgını nedeni ile 2020 yılında büyük darbe yiyen yabancılara konut satışı rakamları toparlanmayı sürdürüyor. TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı konut satış istatistikleri raporuna göre Türkiye genelinde konut satış rakamları artarken yabancılara konut satış rakamları da yükseliş gösterdi. 

YÜKSELEN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI VE FİYATLARINA RAĞMEN KONUT SATIŞ RAKAMLARI YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ! 

TÜİK tarafından açıklanan rapora göre Türkiye'de konut satış rakamları yükselen konut fiyatları ve kredi faiz oranlarına rağmen yükselişini sürdürdü. Türkiye genelinde Nisan ayında konut satış rakamları bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 124,1 oranında artış gösterdi ve 95 bin 863 adet olarak gerçekleşti. 

Yabancılara konut satış rakamları da yükselişini sürdürdü ve yüzde 416,1 oranında artış gösterdi. Türkiye genelinde Nisan ayında yabancılara 4 bin 77 adet konut satışı yapılırken yabancıların gözdesi yine değişmedi ve İstanbul yabancıların en çok konut aldığı iller sıralamasında birinci sırada yer aldı. 

TÜRKİYE'DEN EN ÇOK KONUT ALAN YABANCILAR

Açıklanan rapora göre ülke uyruklarına göre en çok konut satışı İran vatandaşlarına yapıldı. Nisan ayında uyruklarına göre yabancılara en çok konut satışı yapılan ülkeler şu şekilde sıralandı:

İran Vatandaşları 557 Adet Konut

Irak Vatandaşları 546 Adet Konut

Rusya Vatandaşları 402 Adet Konut 

Afganistan Vatandaşları 229 Adet Konut 

Kazakistan Vatandaşları 188 Adet Konut 

Almanya Vatandaşları 144 Adet Konut 

Yemen Vatandaşları 134 Adet Konut 

Azerbaycan Vatandaşları 131 Adet Konut 

ABD Vatandaşları 125 Adet Konut 

Filistin Vatandaşları 111 Adet Konut 
 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.