Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Tam kapanma döneminde ev satış işlemleri

EMLAK

29 Nisan 2021 Perşembe günü başlayacak olan 17 günlük tam kapanma döneminde konut satışı, tapu devri, ipotek gibi işlemleri olan kişiler tapu dairelerinin açık olup olmayacağını araştırıyor.

17 günlük tam kapanma döneminde şu anda mevcut olan uygulamaya göre tapu daireleri açık olacak ve konut satışı yapılmaya devam edecek.  Ancak tapu daireleri tarafından sunulan hizmetlerden sadece randevusu olan kişiler yararlanabilecek ve randevusuz olan hiçbir işlem yapılmayacak. Tapu randevusu alan kişiler ise cep telefonlarına gelen kısa mesaj bilgisi sayesinde sokağa çıkma yasağından o saatler arasında muaf tutulacak ve bu sayede işlemlerini yapabilmek adına tapu dairelerine gidebilecek. 

Sokağa çıkma kısıtlaması döneminde randevusu olan kişiler bu randevu tarihlerini gösteren cep telefonu kısa mesajını ibraz etmeleri durumunda randevu saati içerisinde sokağa çıkma yasağından muaf tutulmuş olacaklar ve tapu işlemlerini yapabilecekler. Ancak öncesinde mutlaka tapu randevusu alınmış olması şartı aranacak. Randevusu olmayan kişilerin hem tapu dairelerinde işlemleri yapılmayacak hem de güvenlik güçleri tarafından sokağa çıkma yasağı ihlali nedeni ile para cezası uygulanacak.

PANDEMİDE TAPU ÇALIŞMA SAATLERİ

Evet sokağa çıkma yasağı uygulaması ve koronavirüs tedbirleri kapsamında tapu dairelerinin çalışma saatleri de değişti. Tapu daireleri sabah saat 10:00 itibari ile çalışmaya başlarken mesai ise 16:00 itibari ile sona eriyor. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.