Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Satılık konut fiyatlarına pandemi zammı

EMLAK

Pandemi nedeniyle hayatımızda meydana gelen değişimlerden biri de emlak sektöründe yaşanırken konut fiyatları da küresel çapta yükseliş yaşadı.

Ev almak isteyen kişiler hem yükselen konut fiyatları hem de banka kredisi faiz oranları nedene ile çifte mağduriyet yaşadılar. Konut kredisi faiz oranları yüzde 0.69 seviyesinden yüzde 1.32 seviyesine ulaşırken yazlık konut fiyatlarına ise yıllık bazda yüzde 68 oranında zam geldi. 

Konut fiyatları tüm dünya çapında artış gösterirken koronavirüs salgını nedeni ile artık yazlık evlerin kalıcı konutlar haline gelmesi ile beraber zam yağmuru başladı. Pandemi döneminde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi nedeni ile evlerde kapalı kalmak istemeyen kişilerin yazlık evlere yoğun talep göstermesi ile ev fiyatları da zamlandı. 

YAZLIK EV FİYATLARINA ZAM YAĞMURU

Konut fiyatlarına gelen zam oranları açıklandı. Açıklanan verilere göre son 1 sene içerisinde konut fiyatlarına en fazla zam gelen iller turizm bölgelerinde yer aldı. Konut fiyatları en çok Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Aydın'ın Datça ve yine Muğla'nın Marmaris ilçesinde artış gösterdi. Bodrum'da konut fiyatları geçen seneye oranla yüzde 60 oranında zamlanırken Datça konut fiyatları ise yüzde 68 oranında zamlandı. 

Yaşanan yükselişlerin ardından Datça'da ortalama konut metrekare fiyatı 8 bin 147 liraya, Bodrum'da 11 bin 554 liraya, Kaş'ta ise 10 bin 230 liraya kadar yükseldi. Konut fiyatlarında yaşanan yükselişin en önemli nedeni pandeminin olumsuz etkilerinden uzaklaşmak isteyen kişilerin bölgesel konut piyasasında yoğun talepte bulunması gösterildi. Sınırlı sayıda olan konutlara gelen yoğun talep sonrası fiyatlarda otomatik olarak yukarı yönlü hareketlilik yaşandığı belirtiliyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.