Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Yurdun dört bir tarafında 'KDV indirim' denetimleri devam ediyor

EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birçok gıda ürününde KDV oranının yüzde 8’den 1’e düşürüldüğünü açıklamasının ardından Ticaret İl Müdürlükleri ve zabıta ekipleri marketlerde denetimlere başladı. Raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giden ekipler, ürünlerin etiketleri ile kasadaki fiyatlarını karşılaştırdı. Yazar kasa kontrolü de yapan ekipler, fişlerdeki KDV oranının düşüp düşmediğini kontrol etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından temel gıda ürünlerinden alınan yüzde 8’lik KDV yüzde 1’e indirildi. Yapılan indirimin ardından Arnavutköy’de marketlerde Arnavutköy Belediyesi zabıta ekipleri tarafından denetim yapıldı. Denetimde ürünler teker teker incelenerek, indirim yapılıp yapılmadığı tespit edildi. Aynı zamanda ürünlerin reyon fiyatı ve kasa fiyatı da karşılaştırıldı. Denetimlerin ilk gününde fiyatlarda KDV indirimi güncellemesini yetiştiremeyen market işletmecileri, ürünlerin indirim uygulanmadan satılmaması konusunda uyarıldı. Denetimlerin sürekli devam edeceği öğrenildi.

Temel gıda maddelerinde uygulanan yüzde 8’lik Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 1’e düşürülmesinin ardından Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü denetimlere başladı. Kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri etiketleri denetledi. Karara ilişkin market ve bakkalları bilgilendiren ekipler, işletme sahiplerini karara uymaları noktasında uyardı. Hem yerel hem de zincir marketleri gezen ekipler, uygulamanın yapılıp yapılmadığını yerinde inceledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birçok gıda ürününde KDV oranının yüzde 8’den 1’e düşürüldüğünü açıklamasının ardından Karabük’te Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleri marketlerde denetimlere başladı. Raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giden ekipler, ürünlerin etiketleri ile kasadaki fiyatlarını karşılaştırdı. Yazar kasa kontrolü de yapan ekipler, fişlerdeki KDV oranının düşüp düşmediğini kontrol etti.

Yozgat Ticaret İl Müdürlüğü, Vergi Dairesi Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, temel gıda ürünlerindeki yüzde 7’lik KDV indirimi için marketleri mercek altına aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda maddelerinde yüzde 7’lik KDV indirimi uygulanacağını açıklamasının ardından, Yozgat genelindeki marketlerde fiyatlara yönelik denetim gerçekleştirildi. Haksız fiyat artışı ve yüzde 7’lik yansımalara uymayanlara karşı sahada denetimlerini başlatan ekipler, tüm marketlere girerek raflardaki gıda ürünlerinde KDV indirimi denetimi yaptı. Ekipler, raflardaki fiyat etiketleri ile satılan ürünlerin kasa fişlerini de kontrol ederek indirimin uygulanıp uygulanmadığına baktı.

Temel gıda maddelerinde uygulanacak katma değer vergisinin (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri denetim için sahaya indi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşların en güvenli şekilde alışverişlerini yapabilmesi, ürünlere doğru zamanda, doğru fiyatla ulaşması ve fahiş fiyat uygulamasının önlenmesi için çalışmalarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni ekonomi paketi kapsamında açıkladığı birçok gıda ürününü kapsayan KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi uygulaması yürürlüğe girdi.
 

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelleri, ilçe genelinde temel gıda ürünlerine yönelik KDV indirimi denetimi gerçekleştirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.