Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Operasyon başladı. Aralarında önemli isimlerinde bulunduğu operasyonda toplamda 250 kişi göz altına alındı

EKONOMİ

Kamuyu 25 milyar zarara uğratan kişilere yapılan gözaltı operasyonunda, aralarında önemli isimlerinde bulunduğu 250 kişi göz altına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı; Demir Çelik Sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren ve güçlenerek tekelleşmeye çalışan suç örgütlerine yönelik, soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri , MASAK personeli ortak çalışma grubu oluşturdu, bu gruba KOM ekipleri de destek verdi.

10 ay boyunca teknik takibe alınan ve her belgenin detaylı incelmenin ardından, Demir Çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütü tespit edildi. Demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, diğer firmaları altta çekerek kendilerini en iyi olarak gösterip sahte fatura düzenleyerek haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Firmaların düzenledikleri 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları tespit edildi.

Ankara Emniyeti, Vergi Denetim Kurulu ve MASAK personelinden oluşan ekibin 10 aylık titiz çalışması sonucu, bu suç örgütlerine gözaltı operasyonu yapıldı. Ankara merkezli aralarında İstanbul, Hatay, İzmir, Adana ve Kocaeli illerinin de bulunduğu 29 ilde eş zamanlı "Demir Yumruk" operasyonu düzenlendi.

Operasyonda 374 şahıs hakkında gözaltı kararı bulunurken, şu ana kadar 250 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Erol Eşrefoğlu'nun (Evcil) da arasında olduğu 3 ayrı suç örgütü lideri de bulunuluyor. 14 fabrika, 850 adreste arama ve el koyma işlemleri devam ediyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.