Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kripto para piyasasında sular durulmuyor

EKONOMİ

Dijital paraların gündemde kalma sebebi bu kez de ani düşüşleri.

Kripto para piyasalarında hareketli gelişmeler sürüyor. Thodex, Vebitcoin, Sistemkoin borsalarının batmasından sonra herkesin gözü bu alana çevrildi. Son dönemde ise kripto paralar ciddi düşüş ivmesiyle gündeme geliyor.

Çin’in yerel finansal kurumlarının ve ödeme sistemlerinin kripto para hizmeti vermesini yasaklaması, Tesla CEO’su Elon Musk’ın açıklamaları hızlı düşüş kaydetmelerine yol açtı.

Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve Litecoin gibi sanal para birimlerinin değer kaybı sürüyor. Günlük kayıplar yüzde 30’ları, haftalık kayıplar ise yüzde 50’leri buldu.

Kripto paraların çıkışında sosyal medya da etkili oldu. Bireysel yatırımcıların sosyal medyadaki yorumları ve sosyal medyayı kullanmaları da fiyatların tırmanmasını sağladı.

Bu yolla en çok değeri artan Dogecoin oldu. Dogecoin’in 2021’de piyasa değeri yüzde 10 binden fazla çıktı ve geçen ay zirve yaparak 80 milyar dolara çıktı. Bir önceki yıl ise değeri 600 milyon dolardı. Ancak Musk’ın son paylaşımları bu değerin düşmesine neden oldu.

Dogecoin’in bu kadar değerlenmesi ve birden değerinin düşmesi yatırımcıların zarar etmesine ve balonun patlamasına neden olabilir. Dogecoin’in sert iniş çıkışları Bitcoin yatırımcıları için de bir uyarı olabilir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.