Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Bilgisayar korsanlığı, 8.000 Solana cüzdanından büyük miktarda sanal para sızmasına neden oldu.

EKONOMİ

The Wall Street Journal ve CNBC, kripto para Solana sisteminin saldırıya uğradığını ve yaklaşık 8.000 cüzdanın sızdırıldığını bildirdi.

Solana Vakfı'na göre, bir bilgisayar korsanı aynı gün Solana sanal para cüzdanından sanal para birimi çalmak için sistemdeki bir boşluktan yararlandı.

Solana Network'ün haberini duyuran Twitter hesabı 'Solana Status', saldırıdan etkilenen cüzdan sayısının 7.767 olduğunu, ancak bir blockchain analiz şirketi olan Elliptic, bundan 7.936 daha fazla olduğunu tahmin etti.

Sızan kripto para birimleri Solana ve bir stabilcoin olan USD Coin (USDC) idi. WSJ, blockchain güvenlik şirketi PeckShield'e atıfta bulunarak, hasarın 8 milyon dolar olduğunu bildirdi ve CNBC, Elliptic'e göre yaklaşık 5.2 milyon dolar olduğu tahmin edildiğini bildirdi.

Kripto paranın sızdırıldığı cüzdan Phantom, Slope ve Trust tarafından sağlandı ve internete bağlı bir 'sıcak cüzdan'dı.

Saldırının ayrıntıları bilinmiyordu.

Ancak Solana'nın bir sözcüsü, "Bu, Solana'nın çekirdek kodunda bir hata değil, Solana kullanıcıları arasında bazı popüler cüzdanlar tarafından kullanılan yazılımda bir hata gibi görünüyor" dedi.

Ancak Phantom, Twitter'da yayınlanan bir tweet'te, "Bunun Phantom'a özgü bir sorun olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Bir Elliptic yetkilisi, CNBC ile yaptığı röportajda, sızıntının temel nedeninin hala belirsiz olduğunu söyledi, ancak "Solana blok zincirinin kendisinden ziyade belirli bir cüzdan yazılımında bir boşluk gibi görünüyor" dedi.

Bir blockchain denetim firması olan Ottersek, kripto para geri çekildiğinde, gerçek sahibi tarafından imzalandığını ve bir tür özel anahtarın ele geçirildiğini öne sürdü.Özel anahtar, kripto para birimine erişime izin veren bir güvenlik kodudur.

Solana, destekçileri tarafından Bitcoin veya Ethereum'dan daha hızlı ve daha enerji verimli bir sistem olarak görülüyor.

Geçen yıl, Silikon Vadisi'nde tanınmış bir risk sermayesi şirketi olan Andreesson Horowitz'den bir yatırım aldı.

Bir kripto para bilgi sitesi olan CoinMarketCap'e göre Solana, piyasa değerinde 9. sırada yer alıyor.

Solana'nın fiyatı, hack olayının açıklanmasının ardından iki saat içinde yaklaşık %8 düştü, ancak şimdi yeniden yükselişe geçti.

Önceki günün erken saatlerinde, kullanıcıların farklı blok zincirleri arasında sanal para birimi aktarmalarına olanak tanıyan bir 'köprü' protokolü olan Nomad'da bir hack meydana geldi ve 200 milyon dolar  değerinde kripto para sızdırıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.