Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Benzin ve motorine yine zam geldi!

EKONOMİ

Benzin ve motorine zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre benzin ve motorine son dakika zammı uygulandı. Peki akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte güncel akaryakıt fiyatları 2022 son durum...

Güncel akaryakıt fiyatları ve son aylarda akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar vatandaşlar ve araç sahipleri tarafından araştırılıyor. Son dakika haberine göre benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 71 kuruş zam geldi. Peki güncel benzin motorin zammı fiyatları ne kadar? İşte benzin ve motorin zammı sonrası oluşan rakamlar... 

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 14,56 liradan satılan benzinin litre fiyatı 15,27 lira olacak.

Benzinin litresi İstanbul'da 14,47 liradan 15,18 liraya, İzmir'de 14,58 liradan 15,29 liraya çıkacak. 

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirket ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.