Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Batman'dan petrol müjdesi

EKONOMİ

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin yeni yıl için hedef belirlediklerini söyledi. Bilgin, "150 arama kuyusuyla tüm zamanların en yüksek sondajına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin, yeni yıl için şimdiden hedef belirlediklerini, Batman bölgesinde 50 bin varil olmak üzere diğer bölgelerle birlikte günlük petrol üretimini 65 bin varile çıkarmayı planladıklarını aktardı. 

'KARADENİZ VE SAKARYA GAZ SAHASINDA ÇOK ÖNEMLİ GAZ KEŞİFLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ'
Sınırdaki yeni petrol kuyularının TPAO'nun yeni üretim sahaları olacağını belirten Bilgin şunları ifade etti:

"Petrol aramasını sadece karalarda yürüttüğümüz bir faaliyet olarak görmüyoruz. Son dönemde 8'i Akdeniz olmak üzere Karadeniz ile birlikte toplam 16 deniz kuyusunu başarıyla tamamladık. Karadeniz ve Sakarya'da gaz sahalarında çok önemli gaz keşifleri gerçekleştirildi" 

'2021'DE KARADA 60 MİLYON VARİL REZERV EKLEYEREK KATKIDA BULUNULDU'
Bilgin, 2021'de karada ülkenin petrol rezervlerine 60 milyon varil rezerv ekleyerek katkı sağladıklarını söyledi.

Bilgin "Yeni yıl için şimdiden hedef belirledik. Batman bölgesinde 50 bin varil olmak üzere diğer bölgelerle birlikte günlük petrol üretimini 65 bin varile çıkarmayı planlıyoruz. 150 arama kuyusuyla tüm zamanların en yüksek sondajına da ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

'TOPLAM KUYU SAYISI 100'Ü GEÇECEK'
Cumhuriyet tarihinde kurulmuş en büyük arama kampanyasını karada başlattıklarını dile getiren Melih Han Bilgin, şöyle devam etti:

"Yeni yılda yaklaşık 150 arama kuyusuyla tüm zamanların en yüksek sondaj miktarına ulaşmayı planlıyoruz. Arama ve tespit kuyuların toplamı 2022 yılında 100'ü geçecek. 2021 yılında ülkemizin petrol rezervlerine 60 milyon varil yeni rezerv ekleyerek karada katkı sağladık. Tabii yaptığımız keşifler bunun dışında bakıldığı zaman, denizde çok büyük dünya ölçeğinde bir keşif yapıldı. Birlikte değerlendirildiğinde büyüyen Türkiye'nin, büyüyen Türkiye Petrolleri daha yeni keşiflerde daha da pozisyonu güçlendirecek ve gelişecek."

(TRT HABER)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.