Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Bakan Nebati: Dövizle işlem yapmaktan vazgeçin

EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Samsun'da açıklamalarda bulundu. Enflasyonun küresel kaynaklı bir problem olduğunu söyleyen Nebati, ''Bu verdiğimiz kredileri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Öyle al parayı, dövize git, tüket, yata kata altına değil... '' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Samsun İş Dünyası Buluşması programında konuştu. Nebati, Biz problemleri görmezden gelmiyoruz. Problem ne enflasyon. Enflasyon küresel kaynaklı bir problem. Bizim özgüvenimiz yüksek, ne yaptığımızı biliyoruz. Bu işin üstesinden de geleceğiz'' ifadelerini kullandı.

Elinde sosyal medyayla yaygara yapanlara seslenen Bakan Nebati, ''Enflasyon ile ilgili konuşacaksınız. Eliniz de bir oyuncak var. Ancak bu durumdan zarar görecek toplum olarak kim varsa, onların yanında olacağız. 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyoruz. Hiç merak etmeyin'' diye konuştu.

''Dövizle işlem yapmaktan vazgeçin''

Bakan Nebati, verilenz kredileri sıkı bir şekilde takip ettiklerini söyleyerek, ''Öyle al parayı, dövize git, tüket, yata kata altına değil... İstihdam yaratacağınız yerlere götüreceksiniz. Proje bazlı çalışıyoruz. Asla taviz vermiyoruz. Bu ülke Türk lirasının değerini, Türk lirasına olan güveni yakalayan bir sürece girdi. Döviz kredisi, dövizle işlem yapmaktan vazgeçin. Tüm paydaşlarımıza sesleniyorum. Ülkenize ve paranıza güvenin'' ifadelerini kaydetti.

2023'te Karadeniz gazının ilk vanasını çevireceklerini aktaran BAkan Nebati, TOGG'u yollarda göreceksiniz inşallah. Akkuyu Nükleer Santrali'nin birinci ünitesini açacağız. Kur korumalı ile döviz kurları üzerindeki oynaklığı kaldırdık. TL cinsi varlıklara eğilimi artırdık. Altın tasarruf sitemini de kurduk. Çok iyi gidiyor. Verileri paylaşacağız'' dedi.  

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.