Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Bakan Dönmez duyurdu! Elektrik faturalarına yüzde ? indirim geliyor

EKONOMİ

Dönmez, elektrikte esnafa yüzde 25'lik indirim olabileceğini belirtti. Ayrıca elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart'a kadar tamamlamayı planladıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısının ardından hükümetin vatandaşa desteğini sürdüreceğini ifade ettiğini anımsatan Dönmez, bu kapsamda önemli adımlar atılacağını söyledi.

Dönmez, 210 kilovatsaatin altındaki indirimli tarife ve üstündeki birim fiyatlara ilişkin vatandaşın lehine olacak bir düzenleme üzerinde çalışıldığını kaydetti.

Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliğinin, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülmesine ilişkin karar aldıklarını aktaran Dönmez, şöyle konuştu:

"Bu abone grubunda yer alan ve mesken abone grubundan yararlanmak isteyen dernek ve vakıfların yöneticileri, elektriği satın aldıkları perakende şirketine, elektrik dağıtım şirketine giderek bu durumlarını bildirecekler. Çünkü bunların dernek veya vakıf olduğunu elektriği satan şirketler bilmiyor. Unvanlarında belki yer alıyor olabilir, belki unvanlarında yanlış isimlendirmeler de olabilir. Cemevleri de yine bu grupta değerlendirilecek. Daha önce bu grupta ibadethaneler vardı zaten, cami, kilise, havra gibi. Dolayısıyla bu abone grubundan yararlananların sayısını artırmış olduk."

Dönmez, ocak ayı itibarıyla hane halkı bazında tüketicilerin yüzde 64'ünün düşük tarifeden faydalandığını, diğerlerinin ise 210 kilovatsaatin üzerinde tükettiğini belirterek, "Aslında ilk 210 kilovatsaatlik indirimli dilimden de yararlanmış oldular. Aşan kısmı yüksek fiyatla faturalandırılıyor. Bir de ocak ayı elektrik ve doğal gaz tüketiminin en yoğun olduğu aylardan biridir. 210 kilovatsaate ilişkin olarak orayı yine izleyeceğiz, şubat ayı verilerine de bakacağız. Bir ihtiyaç var mı yok mu değerlendireceğiz. Ama asıl üzerinde çalıştığımız belki 210 kilovatsaate kadar olan dilimde birim fiyatlar açısından başka imkan olabilir mi vatandaşın lehine ona çalışacağız." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.