Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Altın tırmanışa geçti! Çeyrek altın 2 bin 69 lira

EKONOMİ

Dünyada doların değeri düştükçe yatırımcının "güvenli liman"a yani altına olan yönelimi artıyor. Bu talep de altının fiyatını yukarı yönlü hareket ettiriyor.

Altın geçen hafta, çıktığı zirvedeki yerini korurken sınırlı inişler gösteriyordu. Bu hafta ise özellikle ons altında hızlı yükselişler yaşandı.

ABD ekonomisinde yaşananlar altının ateşini harlıyor

Altından tüm zamanların rekorunu getiren en önemli neden olarak ABD ekonomisinde yaşananlar olarak gösteriliyor. Ülkedeki bankacılık krizi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararındaki belirsizlikler ve açıklanan verilerin ciddiyetini koruması altının değerinin artmasına neden oluyor.

Ons altın 2 bin 23 dolar

Ons altın geçen hafta geldiği 1.995 dolarlardan bugün 2 bin 23 dolara kadar tırmandı. Dünyada dolar zayıflarken, öte yandan Türk Lirası karşısında sınırlı yükselişini devam ettiriyor. İç piyasada ise altının fiyatı, ons altına paralel olarak hız kesmiyor. Gram altın bugün gün içinde 1.254 liraya kadar yükseldi.

Kapalıçarşı'da altın fiyatları:

Gram altın: 1.252 lira

Çeyrek altın: 2 bin 69 lira

Cumhuriyet altını: 8 bin 435 lira

Tam altın: 8 bin 280 lira

Yarım altın: 4 bin 140

Altının kilogramı 1 milyon 278 bin liraya yükseldi

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 1 milyon 278 bin liraya yükseldi.

Altının kilogram fiyatı yüzde 2,7 arttı

Altın piyasasında, en düşük 1 milyon 229 bin lira, en yüksek 1 milyon 280 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 2,7 artışla 1 milyon 278 bin liradan tamamladı. KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 2 milyar 837 milyon 869 bin 898,78 lira, işlem miktarı ise 2.254,78 kilogram oldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.