Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Altın fiyatları neden düştü?

EKONOMİ

Ons altın fiyatları, dün ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarıyla sert gerilerken; gram altın fiyatları yeni günde tarihi rekor seviyesini tazelendi. Biz Finansal Danışmanlık Kurucu ortağı Murat Özsoy ve Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı altın fiyatlarında yaşanan son gelişmeleri ve olası senaryolarını hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, dün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında ABD Merkez Bankası Başkanlığına Jerome Powell'ı ve Başkan Yardımcılığına Lael Brainard'ı aday gösterdi. Başkan Biden'ın yaptığı bu açıklama sonrası, belirsizliğin ortadan kalkmasıyla ons Altın fiyatları sert gerilerken, dolar endeksi yaklaşık olarak 14 ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

Dünya ekonomisinde enflasyon sorunu önemli gündem maddeleri arasındaki yerini koruyor. Hemen her ülke yüksek enflasyonla mücadele etmek için strateji belirliyor. Dünyanın en büyük ekonomilerinden olan ABD'deki enflasyonu frenlemek için Fed'in faiz silahını daha erken kullanabileceği tahminleri öne çıkmaya başladı. 

Fed, yükselen enflasyonu frenlemek için faiz artırımına gideceği ihtimali altın tarafını da baskılamayı sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta 1870 dolar seviyelerinde işlem gören ons altın, faiz endişesi ve Biden'ın açıklamalarıyla birlikte 1802 dolar seviyesine kadar geriledi. Kısa sürede yüzde 4 civarında düşüş yaşayan ons altın için destek noktaları da çalışmaya başlamış oldu.

Ons altın fiyatları dün gün içerisinde 1849 dolar ile 1802 dolar seviyeleri arasında hareket ederken, yeni güne 1805 dolar seviyesinden başladı. Altının ons fiyatı, bugün içerisinde en yüksek 1812 dolar seviyesini; en düşük ise 1786 dolar seviyesini gördü. Ons altın, saat 16.34 itibarıyla yüzde 0.97 oranında düşüşle 1787 dolardan işlem gördü.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.